Finnair peruu lentoja Tanskaan, Norjaan, Venäjälle, Tshekkeihin ja Puolaan - syynä viranomaisrajoitukset

Finnair_A319_pushFinnair peruu viranomaisten aiheuttamisen matkustusrajoitusten takia lentojaan Tanskaan, Norjaan, Venäjälle, Tshekkiin ja Puolaan. Edellämainituista maista esimerksi Puola sulkee ilmatilansa kaikilta kansainvälisiltä lennoita.

Finnair peruu lentonsa Tanskaan ja Norjaan 17.-31.3., Venäjälle 16.-31.3, Prahaan 16.-31.3. ja Puolaan 15.-31.3.

Finnair kertoo kontaktoivansa asiakkaansa lähipäivinä lentomuutosten takia.

Venäjä ilmoitti aiemmin asettavansa lentorajoituksia EU-maihin 16. maaliskuuta alkaen.

Puola puolestaan ilmoitta 14. maaliskuuta, että se sullkee ilmatilansa 15.3. puoliltaöin aina 28. maaliskuuta saakka. Sulku koskee kaikkia kansainvälisiä lentoja siviililentoasemille Puolan alueella.

Puolan osalta poikkeuksia tehdään vain lentomiehistöiden ja matkustajien osalta, jotka ovat puolalaisia tai heidän ulkomaalaisia puolisoitaan. Kyseiset rajoitukset eivät koske erikoisstatuksella olevia lentoja.

Tshekki ottaa käyttöön matkustusrajoitukset 16. maaliskuuta lähtien. Aiempi rajoitus koski vain korkean riskin maita, mutta sunnuntain ja maantain välisenä yönä kielto laajenee koskemaan kaikkia maita. Vain Tshekin kansalaiset tai muutaman muun poikkeuksen sisälle kuuluvat pääsevät maahan. Määräys ei koske esimerkiksi lentomiehistöjä.

Norja ilmoitti 14. maaliskuuta, että kaikki maahantulevat joko käännytetään takaisin tai asetetaan 14 päivän mittaiseen karanteeniin, jos he saapuvat maahan Pohjoismaiden ulkopuolelta tai ovat olleet Pohjoismaiden ulkopuolella viimeisen 14 vuorokauden aikana.

 Norjan rajoitus ei koske esimerkiksi lentävää henkilökuntaa tai muita operaatioon liittyvä henkilökuntaa.

Tanska puolestaan otti 14. maaliskuuta kello 13 Suomen aikaa käyttöön maahantulokiellon muilta kuin Tanskan kansalaisilta. Määräys ei koske myöskään lentomiehistöjä ja muutamia muita poikkeuksia.

 Lue myös: