Finnair vähentää globaalisti noin 150 työntekijää - Suomesta katoaa 90 työpaikkaa

HOTT_6Finnair on saanut päätökseen 5. lokakuuta 2022 aloittamansa muutosneuvottelut, jotka koskivat suunnitelmaa vähentää 200 työpaikkaa globaalisti. Niistä noin 120 työpaikkaa vähentyisi Suomessa. Lopputulemana Finnair ilmoitti 21. marraskuuta vähentävänsä noin 150 tehtävää globaalisti vastatessaan Venäjän ilmatilan sulun vaikutuksiin. Suomessa työtehtäviä vähennetään 90. Osa näistä työntekijöistä osa voi Finnairin mukaan työllistyä uusiin tehtäviin yhtiössä.

Päättyneet muutosneuvottelut olivat osa Finnairin syyskuussa julkistamaa uutta strategiaan, jonka tavoitteena on palauttaa Finnairin kannattavuus. Henkilöstövähennykset toteutetaan helmikuun 2023 loppuun mennessä.
 
Venäjän ilmatilan sulkeutumisen myötä dramaattisesti muuttuneen toimintaympäristön vuoksi tehtäviä vähenee Suomessa noin 90. Osalle henkilöistä on mahdollista tarjota toista tehtävää Finnairissa. Suomen ulkopuolella työ Finnairissa päättyy 57 henkilöllä.

”Finnairilaiset ovat sitoutuneita ammattilaisia, jotka ovat monella tapaa joutuneet jo venymään ensin pandemian vuoksi, ja nyt Venäjän aloittaman sodan vuoksi. Olen syvästi pahoillani, että joudumme tekemään tämänkaltaisia raskaita, mutta välttämättömiä ratkaisuja, kun tavoittelemme kannattavuutemme palauttamista”, sanoo toimitusjohtaja Topi Manner.

Muutosneuvotteluiden piirissä oli Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto-, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5300 työntekijää.

Finnair tarjoaa työnsä menettäville NEXT-nimellä kutsuttavan uudelleentyöllistymistä edistävän kokonaisuuden, johon kuuluu muun muassa henkilökohtaista uravalmennusta ja koulutusmahdollisuuksia.

Finnair jatkaa määrätietoisesti kannattavuuden palauttamiseen tähtääviä toimia mm. vähentämällä yksikkökustannuksia ja vahvistamalla yksikkötuottoja.

Lue myös:

Artikkeli: Finnairin Topi Manner: katsomme itään, etelään ja länteen – sopeudumme uusiin realiteetteihin