Finnair vuokraa lentäjiä operoimaan lentoja Delhin, Pekingin ja Xianin reiteillä

A330_LTP_1(päivittynyt 11.35) Finnair on allekirjoittanut sopimuksen A330-tyyppikelpuutettujen lentäjien tilapäisestä vuokrauksesta lentoalan henkilöstövuokrausyritys Rishworth Aviationin kanssa. Kyse on noin 15 lentäjästä.

Näin yhtiö tukee kesän 2017 ennätyksellisen runsasta lentämistä ja paikkaa sitä resurssivajetta, joka syntyy, kun yhtiön omat lentäjät ovat yhtiön kasvun vaatimissa tyyppikoulutuksissa.

Lentäjät ovat sekä suomalaisia että ulkomaalaisia, monet ovat aikaisemmin olleet töissä Finnairilla. Vuokraus koskee koko ohjaamomiehistöä eli kapteeneita ja perämiehiä.

Rishworth Aviationin kautta haettavilta lentäjiltä vaaditaan minimissään EASA-lupakirjaa, 1500 lentotunnin kokemusta sekä 300 tunnin kokemusta Airbus A330/A340-koneista tai vaihtoehtoisesti 500 lentotunnin kokemusta kapearunkoisista A320-koneista. Finnair tarjoaa mahdollisesti tarvittavan A330-koulutuksen.

Tilapäisellä henkilöstövuokrauksella edesautetaan myös Finnairin lentäjien kesälomasuunnittelua.

Lentäjien tilapäisestä vuokraamisesta sovittiin Suomen Liikennelentäjäliitto SLL:n kanssa osana kasvua mahdollistavaa työehtosopimusta.

Finnairilla on noin 800 omaa lentäjää ja kesälle 2017 vuokrataan arviolta 15 lentäjää. Vuokrakauden pituus on touko-syyskuu 2017.

Vuokralentäjät lentävät Finnairin Airbus 330-koneita Pekingin, Xianin ja Delhin reiteillä. He työskentelevät lennoilla keskenään. 
 
Päivitys 11.35: tarkennettu vuokralentäjiä ja vuokrakautta.

Lue myös: