Finnairin rekryt painottuvat lentäviin – tuoreimmassa lentäjähaussa huimat 2300 hakemusta

A321ER_9Vuodenvaihteessa päättyneessä Finnairin lentäjähaussa jätettiin ennätykselliset 2300 hakemusta. Edessä on satojen uusien lentäjien koulutus tulevien vuosien aikana. Lentäjien lisäksi Finnair on palkannut myös matkustamohenkilökuntaa, tekniikan osaajia, asiakaspalvelijoita, matkaoppaita sekä digiosaajia.

Uusimmassa lentäjähaussa jätetyistä 2300 hakijasta seuraavaan vaiheeseen on valittu noin 1000 hakijaa. Edessä on lääketieteellinen tarkastus, jonka läpäisseet jatkavat seuraavaan testivaiheeseen vielä tammikuun aikana.

Finnairin oppilastarve on vuosille 2017-2018 noin 150 oppilasta.  Heidä koulutetaan Suomen ilmailuopistossa sekä uudella Multi-Crew Pilot License eli MPL-koulutuspolulla yhdessä Patria Pilot Trainingin kanssa.

”Uuden MPL-koulutuksen avulla näyttää siltä, että kotimainen lentäjäaines riittää. Vaikuttaa siltä, että lentäjän ammatti on edelleen haluttu työ”, kertoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt ilmailutoimittajien vuosittaisessa tapaamisessa Vantaalla.

Nykyisen lentäjähaun lisäksi Finnair on värvännyt jo 300 uutta lentäjäoppilasta ja noin 80 kokeneen lentäjän valintaprosessi on loppusuoralla.

A321ER_7Seuraavaksi eniten Finnair rekrytoinut matkustamohenkilökuntaa. Heitä on palkattu kaikkiaan 381 ja haussa on 170 lisää.

”Matkustamohenkilökunnan osalta tulijoita on vielä hyvin mutta seuraava matkustamohenkilökunnan haku voi mennä tiukemmaksi”, kommentoi Schildt.

Finnairin on lentävän henkilökunnan lisäksi palkannut 20 osaajaa tekniikkaan ja hakee edelleen 15 lisäkäsiparia. Aurinkomatkoille on rekrytty jo 30 matkaopasta ja haussa on noin 15 lisää. Asiakaspalvelupuolelle on palkattu 40 uutta työntekijää. Edellisten lisäksi Finnair on rekrynnyt myös noin 70 digiosaajaa toteuttamaan yhtiön digitaalista transformaatiota.

Lue myös:

Artikkeli: Finnairin Vauramo: Fokuksena myynti ja kannattava kasvu