Finnairin lentäjähaku sulkeutuu vuoden vaihtuessa - tarve sadoille uusille lentäjille

A321ER_15Finnairin käynnissä oleva lentäjähaku sulkeutuu vuoden vaihtuessa 31. joulukuuta 2016. Valitttavat lentäjäoppilaat koulutetaan Suomen Ilmailuopistossa tai Finnairin MPL-koulutusohjelman mukaisesti yhteistyössä Patria Pilot Trainingin kanssa. Finnair tarvitsee tulevien vuosien aikana satoja uusia lentäjiä vastatakseen suunnitellun kasvun tarpeisiin.

Vielä käynnissä oleva hakuprosessi on järjestetty Suomen Ilmailuopiston ja Finnairin yhteistyönä. Valintamenettelyn läpäisseet voivat valita kouluttautumisvaihtoehdoksi joko Suomen Ilmailuopiston (SIO) ammattilentäjän opintolinjan tai Finnairin MPL (Multi-Crew Pilot License) - koulutuksen. Suomen Ilmailuopisto on Porissa. Finnairin MPL- koulutuksen alkuosa pidetään Tampereella ja loppuosa Vantaalla.

Koulutus ammattilentäjäksi kestää Suomen Ilmailuopistossa noin 2 vuotta ja koulutuksen hinta oppilaalle on jatkossa 15 000 euroa. Sen jälkeen edessä on vielä mm. tyyppikoulutus liikenneluokan lentokoneeseen, joka maksetaan todennäköisesti vielä erikseen.

A321ER_10Finnairin ja Patria Pilot Trainingin MPL (Multi-Crew Pilot License) -koulutusohjelma kestää noin puolitoista vuotta. Tämän nelivaiheisen koulutusohjelman hinta on noin 80 000 euroa. Koulutusohjelman hyväksytysti suorittanut oppilas saa myös tyyppikoulutuksen Airbus A320-koneeseen ja saa lupauksen Finnairilta.

 Ensimmäiset oppilaat ovat jo aloittaneet uudenlaisen MPL-koulutuksen. Kyseiset oppilaat Finnair valitsi SIO:oon jo valituista, mutta vielä koulutustaan odottamassa olevista henkilöistä.

Nyt käynnissä oleva valintaprosessi tulee ajoittumaan joulukuusta 2016 toukokuuhun 2017. Prosessi sisältää mm. esikarsinnan, psykologisen soveltuvuustestauksen sekä haastatteluja. Psykologisista soveltuvuustesteistä peritään hakijoilta 150 euron osallistumismaksu.

Lääketieteellistä soveltuvuutta arvioidaan hakuvaiheessa esitietokyselyllä (MED001). Valintamenettelyn läpäisseet saavat kutsun Ilmailulääkärin tekemään luokan 1 initiaalitarkastukseen.

Valintaprosessissa noudatetaan Finnairin liikennelentäjän valintakriteereitä. Hakumenettely ja valintakriteerit ovat samat riippumatta kouluttautumisvaihtoehdosta. Valintamenettelyn läpäisseille hakijoille järjestetään tiedotustilaisuus, jonka jälkeen heillä on mahdollisuus vaikuttaa kouluttautumisvaihtoehdon valintaan.

Finnairin lentäjähaku (sulkeutuu 31.12.2016 klo 23.59)

Lue myös: