Germanwingsin Airbusin lentotietojen FDR-tallennin löytynyt

fdr2_net_beaGermanwingsin vuoreen 24. maaliskuuta Ranskan Merialpeilla törmänneen Airbus A320 -matkustajakoneen lentotietojen tallennin on löytynyt, kertoi Marseillen yleinen syyttäjä. On arvioitu, että koneen perämies olisi lukittautunut ohjaamoon ja asettanut autopilotin lentämään sen kohti maanpintaa.

Ohjaamon ääninauhoitin (kuva alla) löydettiin jo aiemmin vuoren rinteeltä. Se oli vaurioitunut maahansyöksyssä, mutta varsinainen datan sisältävä osa oli ehjä. Sen tallenteen perusteella on tehty päätelmiä lennon viimeisistä kymmenestä minuutista kapteenin poistuttua wc-käynnille.

Germanwings_photo.cvr.3_net_beaLentotietojen tallentimen (SSFDR, Solid State Flight Data Recorder) sisältämästä datasta ei ole vielä kerrottu. Jos parametrit ovat luettavissa, ne tarkentanevat tapahtuminen kulkua.

Barcelonasta Düsseldorfiin Germanwingsin lennolla 4U9525 ollut Airbus A320 (D-AIPX) lensi liu'ussa vuorenrinteeseen Ranskan Merialpeilla 24. maaliskuuta. Kaikki 150 koneessa ollutta menehtyivät törmäyksessä, jossa Airbus hajosi vuorenrinteelle pieniksi kappaleiksi.

Päivittynyt 3.4: lisätty BEA:n (Bureau d'Enquêtes et d'Analyses) julkaisema kuva löytyneestä tallentimesta.

Lue aiempia juttuja aiheesta: