Hawker Hurricane ei valmistunut ajoissa - jää pois Jämi Fly In -tapahtumasta

TDS2014_Hurricane_1Jämi Fly In -tapahtuman vetonaulaksi kaavaillun Suomen väreihin maalatun Hawker Hurricane -hävittäjän tulo on peruuntunut. Koneen omistajalta, Phil Lawtonilta hetki sitten saadun tiedon mukaan ensilento kunnostuksen jälkeen on siirtynyt viikolla suunnitellusta ja on nyt 14. heinäkuuta.

Ensilennon jälkeen koelento-ohjelma kestää noin viikon, ellei mitään takaiskuja tule. Näin ollen Hurricane ei missään tapauksessa ehdi Jämille 19. - 20. heinäkuuta järjestettävään ilmailutapahtumaan. Otsikkokuvassa kone on vasta rakenteilla, nyt se on käytännössä valmis ensilentoon,.

Lentonäytöksen ohjelma on kuitenkin rakennettu niin että tällä peruuntumisella ei ole suurta vaikutusta. Näytöksessä Näytöksessä Pär Cederqvistin lentämä Supermarine Spitfire Mk XVI korvaa Hurricanen. 

"Toki olisimme koneen mielellämme Jämillä nähneet, mutta toivomme Philille tsemppiä projektin parissa: Leuka pystyyn ja kohti uusia tuulia! Toivottavasti näemme koneen ensi vuonna Jämilläkin", todetaan tapahtuman järjestäjien tiedotteessa.

Hurricanen pitäisi osallistua Suomessa myös kahteen muuhun ilmailutapahtumaan elokuussa. Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös järjestetään Oulussa 9.-10. elokuuta 2014. Finland International Airshow puolestaan on Helsinki-Malmilla 16.- 17. elokuuta. Tietoa koneen osallistumisesta niihin saataneen myöhemmin.

Historiallisen Hurricane Mk.II HC-465 -koneen entisöi Suomen väreihin Britanniassa englantilainen Phillip ”Phil” Lawton. Perusteellisen uudelleenrakentamisen kerrotaan maksaneen Suomessa asuvan Lawtonin vanhoja koneita entisöivälle Phoenix Aero Services -yhtiölle yli kaksi miljoonaa euroa.

Lue myös aiemmat Lentoposti.fi:n Hurricane-uutiset: