Helsinki-Vantaa on valmiina WDC 2012-vuoteen

EFHK_WDC2012Helsinki-Vantaa toivottaa maailman design-pääkaupunkiin saapuvat matkustajat tervetulleiksi Suomeen. Lentoasemalla tullaan vuoden 2012 aikana näkemään mielenkiintoisia muotoilu- ja taidetapahtumia sekä kokemaan innovatiivista design-ajattelua, jonka tavoitteena on entisestään parantaa lentomatkustajien palvelukokemusta.

- Olemme World Design Capital -vuoden innoittamana kiinnittäneet erityistä huomiota Helsinki-Vantaan palvelutarjontaan ja -valikoimiin. Suomalainen muotoilu, taide ja lähiruoka ovat olleet suunnittelumme lähtökohtia, sanoo lentoasemajohtaja Juha-Pekka Pystynen.

Esimerkkinä Pystynen mainitsee joulukuussa avatun uuden Almost@home-loungen. Kyseessä on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen lounge-konsepti, jossa suomalaisen kodin tunnelmaa luovat Artekin 2nd cycle -kierrätyskalusteet.

Loungen sisustukseen kuuluvat myös aidot taulut ja suomalaisten huippumuotoilijoiden taide- ja käyttöesineet, kuten Wirkkalan maljakot. Kirjahyllystä voi poimia luettavaa ja vastaanotosta on mahdollista saada villasukat jalkaansa. Sekin on uutta, että kaikki esineet ja kalusteet ovat lounge-asiakkaiden ostettavissa.

Helsinki-Vantaalla design tarkoittaa myös palvelujen ja prosessien muotoilua. Muotoilua tehdään käyttäjien ja asiakkaiden tarpeista käsin ja sen merkitys ulottuu asiakaspalveluun asti. Pystynen uskoo, että muotoilun avulla lentoasemasta ja sen arjesta voi tehdä entistä paremman.

Helsinki-Vantaalle on päätetty rakentaa useita galleriatiloja, joissa tuodaan esille suomalaista muotoilua ja taidetta. Ensimmäisenä avataan Design Gallery, jonka tarkoituksena on tarjota matkustajille paitsi nähtävää ja koettavaa myös paikka, jossa kiireinen matkustaja voi hiljentyä ja pitää hengähdystauon. Design Gallery avataan tammi-helmikuun vaihteessa. Muut galleriatilat otetaan käyttöön myöhemmin keväällä ja kesällä.

Helsinki-Vantaa on WDC 2012:n pääyhteistyökumppani.