Helsinki-Vantaalla soi barokkimusiikki Roosa nauha -kampanjan tukemiseksi

RosanauhaHelsingin Barokkiorkesteri saapuu 5. lokakuuta 2011 esiintymään Helsinki-Vantaalle terminaali 2:een. Musiikki ilahduttaa matkustajia iltapäivällä kello 14–17.30. Tempauksella kerätään varoja Roosa nauha -rahastoon rintasyöpätutkimuksen edistämiseksi sekä potilaiden ja omaisten neuvonnan kehittämiseksi. Finavia lahjoittaa merkittävän osan orkesterimaksusta Syöpäsäätiölle.

 

– Olemme todella iloisia, että voimme yhdessä Helsingin Barokkiorkesterin kanssa osallistua tärkeän asian tukemiseen. Asia koskettaa monia suomalaisia, sanoo lentoasemajohtaja ja Finavian väliaikainen toimitusjohtaja Juha-Pekka Pystynen.

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä Suomessa. Lähes 4 600 naista sairastuu siihen vuosittain. Sairaus koskettaa näin ollen monia paitsi potilaina, myös omaisina ja läheisinä.

Myös matkustajilla on mahdollisuus osallistua kampanjaan ostamalla Roosa nauha -rusetti lähtöselvitysalue 200:lla olevasta myyntipisteestä tai Café Picnicista ja Stockmannilta.

Vuonna 1997 perustettu Helsingin Barokkiorkesteri on periodisoittimin esiintyvä persoonallinen ja nuorekas kokoonpano, jonka pyrkimyksenä on tarjota yleisölle korkeatasoisia musiikkielämyksiä ja tuoda yhä uusia näkökulmia vanhan musiikin tulkintaan. Orkesterin taiteellisena johtajana on vuodesta 2003 toiminut Aapo Häkkinen.

Helsinki-Vantaalla esiintyvät Minna Kangas (viulu), Jasu Moisio (oboe), Heidi Peltoniemi (sello) ja Tea Polso (cembalo).

Lokakuussa Roosa nauha -kampanja pyörähtää Suomessa käyntiin jo yhdeksännen kerran. Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen tukija.

barokki_1barokki_2