Helsinki-Vantaan katselutasanne vihittiin käyttöön

Katselutasanne_5Helsinki-Vantaan kauan odotettu katselutasanne vihittiin käyttöön tänään 6.6. Finavian Riskienhallinnasta, turvallisuudesta, laadusta ja valtionilmailusta vastaava sekä edelleen lentoasemajohtajana toimiva Juha-Pekka Pystynen avasi uuden Helsinki-Vantaan katselutasanteen. Se tarjoaa hyvät näkymät lentoasemalle ja sen vilkkaaseen liikenteeseen.

Katselutasanne_6Pystynen kertoo uuden katselutasanteen olevan parempi paikka, josta näkyy koko lentoasema. Uusi sijaintipaikka täyttää myös tiukat turvamääräykset viranomaispuolelta. Lisäksi lentoaseman 60-vuotissyntymäpäivät toivat oman lisänsä aikataulutukseen ja uudenlaisen palvelun avaamiseen.

katselutasanne_7Katselutasanne aukeaa yleisölle 7.6 lentoaseman 60-vuotisjuhlallisuuksien alkaessa kello 0700.  Katselutasanne sijaitsee osoitteessa Lentäjäntie 1C eli niin sanotun toimintakeskuksen viidennessä kerroksessa. Lentoasemalle on asennettu myös useita uudella tuulipussi-logolla varustettuja opaskylttejä joiden avulla näköalaterassi löytyy helposti.

Tasanteen sisätiloissa on esillä upeita valokuvia joissa esitellään uutta ja vanhaa lentoasemaa yhdistelemällä nykyisiä näkymiä vanhoihin valokuviin. Lisäksi paikalla on välipala-automaatti. Luvassa on myöhemmin myös infotaulut lähtevien ja saapuvien koneiden seuraamiseksi.

Juhlapäivän 7.6 ohjelmassa on kello 7.20–22.40 luvassa muun muassa retrokoneita ja ylilentoja. Katselutasanne on avoinna päivittäin 07-22.

Retrokoneajot ja ylilennot. Useat lentoyhtiöt liikennöivät Helsinki-Vantaan 60-vuotissynttäripäivän kunniaksi omilla retro- tai muilla erikoiskoneillaan. Ilmavoimat ja DC 3 -yhdistys tekevät ylilennot kiitotie 2:n päällä.

klo 07.35 Finnairin retrokone lähtee
klo 11.05 Finnairin retrokonesaapuu
klo 12.00 Ilmavoimien Hornet-ylilento ja DC 3 -yhdistyksen ylilento
klo 12.20 Finnairin retrokone lähtee
klo 12.50 KLM:n retrokone saapuu
klo 13.15 Lufthansan retrokone retromiehistöineensaapuu
klo 14.00 KLM:n ja Lufthansan retrokoneetähtevät
klo 14.55 Finnairin retrokone saapuu
klo 17.05 Finnairin retrokone lähtee
klo 19.25 LOT Move your imagination -kone saapuu
klo 20.10 LOT Move your imagination -kone lähtee
klo 22.40 Finnairin retrokone saapuu


Avajaispäivänä katselutasanteen odotetaan ruuhkautuvan ja tilan käytölle asetetut henkilömäärärajoitukset saattavat tulla vastaan.

katselutasanne_10Katselutasanne_8

 

 

 


katselutasanne_9katselutasanne_11

 Panoraamakuva katselutasanteelta:
Katselutasanne_panorama

Lue myös:
Helsinki-Vantaan lentoaseman katselutasanne lähes valmis