Helsinki-Vantaan lentoasemalle kohoaa Suomen suurin hotellikokonaisuus - yli 700 huonetta

keskiterminaali_alue_1LAK Real Estate Oy (LAK) rakennuttaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle Suomen suurimman hotellikokonaisuuden. Sen vuokraa Nordic Choice Hotels ja 13-kerroksiseen rakennukseen tulee yli 700 huonetta. Vuonna 2018 esitelty hanke hotelli- ja kongressikeskuksesta siis toteutuu.

Hotellin katolle rakennetaan Sky Bar -ravintola. Sieltä suurella todennäköisyydellä aukeaa komeita näkymiä lentokenttäalueelle. Hotelliin pääsee suoraan Kehäradan asemalta.

LAK:n  (Lentoasemakiinteistöt) hotellihanke on osa lentokenttäalueen kokonaisvaltaista kehittämistä,mutta kyseessä on kansallisestikin merkittävä projekti. Lentokentän alue ja Aviapolis on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista työpaikka-alueista.

Helsinki_Airport_T2_entranceHotellia on suunniteltu vuodesta 2018 lähtien. Se liittyy osaltaan suunnitelmiin, joita tehtiin rakennettavan City Hall -keskiterminaalin yhteydessä.

Hotelli- ja kongressirakennukselle tehty varaus näkyi jo tuolloin julkistetuissa havainnekuvissa. Se ei kuitenkaan ole osa Helsinki-Vantaan terminaalihanketta.

Hotellin viereen on jo noussut vuonna 2020 avautuvan pysäköintitalon runko. Sen kapasiteetti on 1800 ajoneuvoa. Jatkossa lentoasemalta poistuva henkilöautoliikenne ohjataan kulkemaan pysäköintitalon pohjakerroksen läpi.

Hotellihankkeessa yhteistyöneuvotteluja käytiin useamman tahon kanssa, mutta Nordic Choice Hotelsin vahvat brändit ja osaaminen vakuuttivat LAK:n. Hotellin vuokrasopimus on allekirjoitettiin 16. syyskuuta.

APC-Hotelli-ilmakuvaNordic Choice Hotels on yksi Pohjoismaiden suurimpia hotelliketjuja. Yrityksellä on yli 200 hotellia ja 17 000 työntekijää Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yrityksen brändejä ovat Comfort Hotel, Quality Hotel ja Clarion. Lisäksi Nordic Choice Hotels omistaa 38 yksittäistä hotellia.

Hotelli- ja kongressikeskuksen rakennustyöt alkavat vuonna 2020. Tavoitteena on avata hotelli vuonna 2023. Hankkeen kokonaisbudjetti on yli 120 miljoonaa euroa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevat nykyisin hotellit Scandic Airport, Hilton Airport ja Glo Helsinki Airport sekä Forenomin huoneistohotelli. Näiden lisäksi Aviapoliksen aseman ja Suomen Ilmailumuseon vieressä sijaitsee Clarion Hotel Helsinki Airport.

Päivittynyt 17.9: lisätty tieto Sky Barista.

Lue myös: