Hornetit valtaavat Keski-Suomen ilmatilan Vilkku-harjoitukseen

HN_night_1Ilmavoimien Vilkku-lentoharjoitus tuo laajamittaista sotilaslentotoimintaa 6.-10. lokakuuta Kuopion, Oulun ja Jyväskylän väliselle alueelle noin 100 km säteellä. F/A-18 Hornetit harjoittelevat pimeässä ja matalilla korkeuksilla. Lennot saattavat aiheuttaa muulle ilmaliikenteelle reitti-, korkeus- tai aikarajoituksia.

Vilkku_2014_1Karjalan lennoston Rissalan tukikohdassa järjestämässä Vilkku-harjoituksessa lennetään lentokoulutusohjelmien mukaisia lentoja noin kahdellakymmenellä Hornetilla päivittäin kello 9 - 22 välisenä aikana. Lentotoiminta päättyy perjantaina 10. lokakuuta kello 16 mennessä.

 Sotilaskoneet käyttävät harjoituksessa lämpöhakuisten ohjusten harhauttamiseen tarkoitettuja soihtuja. Ne voivat näkyä taivaalla kirkkaina muutaman sekunnin kestävinä valoilmiöinä. Harjoitukseen sisältyy myös matalalentotoimintaa.

HN_tankkaa_ilmavoimatHarjoitukseen osallistuu mahdollisesti myös Yhdysvaltojen Euroopan ilmavoimien (USAFE) Boeing KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskone.

Ilmatankkausharjoitukset ovat Ilmavoimien normaalia, vuosittaista toimintaa, jolla ylläpidetään Hornet-ohjaajien tankkauskelpuutuksia ja osaamista sekä koulutetaan pätevyyksiä uusille nuoremmille ohjaajille.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lue myös: