Ilmailutoimittajat ry julkisti vuoden 2011 Follow Me -palkinnon saajan

EADS_Itavuorillmailutoimittajat ry on julkistanut vuosittain jaettavan Follow Me -palkinnon saajan. Vuoden 2011 palkinto myönnetään EADS:n suomalaisjohtaja Jussi Itävuorelle, joka on noussut globaalissa teollisuudessa alan huipulle johtaen jopa 120 000 alaista.

Ilmailu-, avaruus- ja puolustusteollisuusjätti EADS:n suomalaisjohtaja Jussi Itävuori, 56,  on saanut Ilmailutoimittajien vuotuisen Follow Me -palkinnon. Palkinto julkistettiin Ilmailutoimittajien ja Blue1 -lentoyhtiön seminaarissa Tukholmassa.
Palkintoperusteluissa Ilmailutoimittajien puheenjohtaja Heikki Haapavaara kiitti Itävuorta myönteistä suhtautumisesta toimittajan työhön.

Hänen ansiostaan suomalaiset toimittajat ovat päässeet kuulemaan uutiset suoraan EADS:n pääpaikoilta Ranskasta ja Saksasta. Itävuori on kertonut avoimesti asioista, joista eurooppalaisissa ympyröissä monesti vaietaan.

Hän on kertonut myös suurien päätösten syntyprosesseista. Vuosi-infoissaan Suomessa Itävuori on käynyt aina ”suomentamassa” EADS:n taloudellisen tuloksen ja tuloksen taustat. Kun Itävuori oli myöhemmin perättömiksi osoittautuneiden sisäpiirikauppojen tutkimuksen kohteena, tuli hän silloinkin toimittajien eteen puhumaan asiasta suoraan.

European Aeronautic Defence and Space Company valmistaa muun muassa Airbus-lentokoneita, Eurofighter-hävittäjiä, Eurocopter-helikoptereita, Ariane-kantoraketteja ja GPS:n kilpailijaksi Eurooppaan tarkoitettua Galileo-paikannusjärjestelmää.

Suomalaisesta Patriasta EADS omistaa kolmisenkymmentä prosenttia. EADS:ssä työskentelee noin 120 000 ihmistä.

Follow Me -palkinto on alan suurin tunnustus ja se myönnetään vuosittain ansiokkaasta journalismiin ja ilmailuun liittyvästä onnistumisesta. Follow Me -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992.

Ilmailutoimittajat ry-sivusto