Indonesia AirAsian koneen perärungon osia nostettu - tallentimia ei löydetty (videolinkki)

sampson_3_usnavyJoulukuun lopussa mereen syöksyneen Indonesia AirAsian Airbus A320 -matkustajakoneen perärungosta osa ja sivuvakaaja on nostettu pinnalle Jaavanmerellä lauantaina jatkuneissa etsinnöissä. Lennolla QZ8501 kadonneen koneen lennontallentimia ei kuitenkaan ole löydetty. Niiden pelätään joutuneen irralleen koneen hajotessa.

Ylos saadussa perärungon osassa näkyvät selvästi Indonesia  AirAsia - yhtiön punavalkoiset värit (kuvalinkki alla). Sen sijaintipaikalla oli vettä noin 30 metriä. Löytöpaikka on merkitty alla olevaan karttaan.

QZ8501_search_day14_basarnasKappale on nostettu merivoimien alukselle tutkittavaksi ja kuljetettavaksi rantaan. Osasta ei ole löydetty ohjaamoäänien ja lentotietojen tallentimia, jotka ovat sijainneet koneet perärungossa.

Indonesian merivoimien mukaan myöskään tallentimien lähettämiä akustisia paikannussignaaleja ei ole nyt havaittu. Perärunkoon kuuluvien osien nosto kuitenkin kertoo siitä, että etsintäalue on oikea. Työt jatkuvat sunnuntaina.

Operaation 14. päivän vedenalaisten ja pintaetsintöjen alueet ja niille sijoitetut alukset ilmenevät oheisesta kartasta.

Kuva Airbusin perärungon osasta kuljetusalukselle nostettuna: Turun Sanomat (avautuu klikkaamalla suuremmaksi)

Linkki Associated Pressin videoon