Japani rajoittaa lentoyhtiöiden kuljettamia matkustajamääriä - 100 matkustajaa per lento sallittu

JAL_HK_Finnair_reflectionJapani on covid-19 -pandemian aikana rajoittanut maahantuloa merkittävästi ja pitänyt yllä karanteenivaatimuksia. Nyt Japani rajoittaa myös lentoyhtiöiden kuljettamia matkustajamääriä. Japanilaisyhtiöt tarjoavat lisäksi mahdollisuutta kohtuuhintaisen koronavirustestiin.

Japanin hallitus on esittänyt lentoyhtiöille pyynnön leikata matkustajamääriä, joita ne kuljettavat kohteisiinsa Japanissa. Lentoyhtiöiden matkustajamäärät ovat nykyisellään historiallisen alhaalla joten todelliset lisävaikutukset rajoituksilla voivat ainakin osalla reiteillä jäädä pieniksi.

Japanilaiset lentoyhtiöt saavat kuljettaa maahan viikoittain 3400 matkustajaa, kun ulkomaalaisten lentoyhtiöiden osalta rajoitus on 100 matkustajaa per lento.

Suomesta Japaniin lentävät Finnair ja Japan Airlines, joiden matkustajalentojen kohteet ovat Tokion Narita ja Haneda.

Matkustaminen Japaniin ei tällä hetkellä ole mahdollista, jos matkustaja on ollut Suomessa viimeisten 14 vuorokauden aikana. Tähän on kuitenkin joitakin poikkeuksia.

Suomessa vierailleet Japanin kansalaiset ja heidän todistettavissa olevat puolisot sekä lapset, voivat matkustaa Japaniin. Poikkeuksen piirissä ovat myös voimassa olevan oleskeluluvan omaavat Japanin asukkaat sekä ulkomaalaiset joilla on voimassa oleva Japanin viisumi, joka on  myönnetty 21.3.2020 jälkeen.

Edellisten lisäksi Suomesta voi matkustaa Japaniin, jos matkustajalla on voimassa oleva diplomaattiviisumi tai hän on kauppamerenkulkija, Yhdysvaltain armeijan työntekijä, Yhdysvaltain asevoimien siviilihenkilö tai Yhdysvaltain asevoimien siivilihenkilön perheenjäsen.

Kaikkia Japaniin matkustavia koskee lisäksi koronaviruksen testivaade. Saapuessa Japaniin  tulee esittää negativiinen koronaviruksen testitulos, joka on otettu aikaisintaan 72 tuntia ennen matkaa. Japaniin saapuvan on pysyttävä karanteenissa 14 vuorokauden ajan.

Ajantasaiset ja viralliset vaatimukset Japaniin matkustaville löytyvät Japanin
viranomaisten verkkosivuilta ja suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Japanilaiset lentoyhtiöt Japan Airlines ja All Nippon Airways tarjoavat kotimaan matkustajilleen mahdollisuutta covid-19 -testiin muodollisella noin 20 euron hinnalla. Halpalentoyhtiö Peach Aviation puolestaa tarjoaa testin maksutta. Palveluihin liittyy erilaisia ehtoja ja ne ovat tarjolla vain tietyillä lentokentillä.

Lue myös: