KKV: Tjäreborgin vakuus kattaa maksukyvyttömyyden - matkustajien paluulentoja järjestellään

G-TCDZ_310819(päivittynyt klo 12.30) Tjäreborgilla on Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (KKV) mahdollisen maksukyvyttömyyden varalle vakuus, josta maksetaan kaikki etukäteen maksetut matkat, varausmaksut ja keskeytyneistä matkoista saamatta jääneet palvelut. Lisäksi KKV järjestää tarvittaessa paluukuljetukset kaikille Tjäreborgilta matkansa ostaneille matkustajille.

KKV selvittää yhteistyössä Tjäreborgin kanssa keinoja, joilla ulkomailla olevat matkustajat saadaan kuljetettua takaisin Suomeen. Virasto on yhteydessä matkustajiin.

Matkustajien ei kannata alkaa itse järjestellä paluukuljetuksia, koska näitä ei välttämättä korvata. Majoituksia ei myöskään pidä maksaa uudestaan, vaikka hotelli niin vaatisi. Näissä tilanteissa voi olla yhteydessä KKV:n asiakaspalvelunumeroon, +358 29 505 3193.

Tjäreborgilta ostetut reittilennot toteutuvat normaalisti. Jos reittilennon ostaneiden matkustajien majoitus ja muut matkajärjestelyt on maksettu, heidän kannattaa jatkaa matkaansa suunnitellusti. Tilauslennot eivät siis toteudu. Jos matka toteutetaan reittilennolla ja matkustajalla lentoyhtiön myöntämä lentolippu on se edelleen voimassa. Lennon tyyppi selviää Tjäreborgilta.

Jos Tjäreborgilta ostettu matka ei ole vielä alkanut tulee seurata KKV:n ja Tjäreborgin verkkosivuja. Jos Tjäreborg peruu matkan saa siitä rahat takaisin. Matkaa ei kannata tässä vaiheessa perua itse, koska silloin joutuu todennäköisesti maksamaan peruutusmaksun peruutusehtojen mukaisesti.

KKV_logo_1 KKV jatkaa tilanteen selvittämistä yhteistyössä Tjäreborgin kanssa ja tiedottaa lisää sitä mukaa, kun asia etenee.

Thomas Cook -konsernin konkurssi vaikuttaa kaikkiaan yli 600 000 lomailijan matkoihin. Konsernin lentoyhtiöillä on yli 100 lentokonetta. Kaikki yhtiön lennot on peruttu. Suomalaismatkustajia on eri kohteissa noin 3400.

Maanantain aikana Suomesta oli määrä lähteä viisi Thomas Cookin tytäryhtiö Tjäreborgin lomalentoa. Ainakin aamusta Helsinki-Vantaalta peruttiin Larnacan lento, jonka olisi lentänyt konsernin lentoyhtiö.

Sen sijaan Jettimen operoima lento Helsinki-Vantaalta Funchaliin on lähtenyt matkaan. Kyseinen lento näkyy kuitenkin peruttuna Finavian lentotiedoissa. Kyseessä saattaa siis olla tyhjänä operoitava lento, joka kotiuttaa matkustajia.

Ison-Britannian hallitus on vuokrannut kaikkiaan 45 lentokonetta kuljettamaan 150 000 brittiläismatkailijaa takaisin kotimaahan. Lue aiheesta enemmän aiemmasta uutisestamme.

Päivitys kello 12.30. Tarkennettu KKV:n ohjeistusta peruutuksiin.

Lue myös: