Kuwait liittyi Eurofighter-perheeseen

KKuwait_Typhoonuwait ja Eurofighter GmbH allekirjoittivat lopullisen tilaussopimuksen 22 yksipaikkaisesta ja kuudesta kaksipaikkaisesta Eurofighter-monitoimihävittäjästä. Nyt vahvistetun sopimuksen aietilaus solmittiin syyskuussa 2015. Toimitettavat koneet ovat uutta Trance 3 standardia ja ne on varustetaan uudellla E-Scan -tutkalla.

Sopimus vahvistaa Kuwaitin asemaa kahdeksantena maana maailmanlaajuisesti ja kolmantena Lähi-idän asiakkaana Eurofighter-ohjelmassa. Muita Lähi-idän Eurofighter-operaattoreita oat Saudi Arabia ja Oman.

 "Toivotamme Kuwaitin virallisesti tervetulleeksi osaa Eurofighter-perheestä", sanoi Eurofighterin toimitusjohtaja Volker Paltzo.

  Tilaussopimuksen vahvistaminen merkitsee kasvavavia mahdollisuuksia Eurofighterille Lähi-idän alueella.

Eurofighter Typhooneita on toimitettu vuodesta 2003 lähtien toiimitettu kuudelle eri valtiolle (Saksa, UK, Italia, Spain Austria ja Saudi Arabia) yli 470 koneen verran. Ne muodostavat kaikkiaan 22 operatiivista yksikköä ja koneilla on lennetty maailmanlaajuisesti jo yli 330 000 lentotuntia.

Eurofighter Typhoon on mukana myös Suomen Ilmavoimien HX-hävittäjähankinnassa.

Eurofighter Jagdflugzeug GmbH johtaa ohjelmaa EPC-yhteistyökumppaneiden Eurofighter Partner Companies) kanssa.  Mukana ovat Alenia Aermacchi/Finmeccanica, BAE Systems ja Airbus Defence and Space. Neljän maan yhteistyöohjelma tukee yli 100 000 työpaikkaa 400 alihankkijalla.

Lue myös: