Eurofighter Typhoon voittoon Kuwaitin hävittäjähankinnassa

Kuwait_TyphoonKuwait on solminut sopimuksen 28 Eurofighter Typhoon -monitoimihävittäjän hankinnasta. Eurooppalaisyhteistyönä kehitetty hävittäjä on saanut hyvän jalansijan Lähi-idässä. Typhoonin tilaajia ovat Kuwaitin lisäksi Saudi Arabia ja Oman.

 Sopimus vahvistaa Eurofighterin asemaa Euroopan suurimpana sotilasyhteistyöohjelmana kaikkiaan 599 konetilauksella.

"Tämä uusi sopimus on vahvistus Eurofighterin ylivoimalle kilpailijoihin nähden. Se luo myös mahdollisuuksia tuleville Eurofighter kaupoille. Olemme iloisia voidessamme toivottaa Kuwaitin Eurofighter Typhoon -perheen tuoreimmaksi jäseneksi", iloitsi Eurofighterin toimitusjohtaja Alberto Gutierrez.

Kuwaitin hävittäjätilaus tuo työtä erityisesti Eurofighterin Italialaisille kumppaneille Alenia Aermacchille/Finnmeccanicalle.

Vuonna 2003 käyttöönotetun ensimmäisen Eurofighterin jälkeen kuudelle valtiolle on toimitettu kaikkiaan 444 hävittäjää. Eurofighterilla operoivat Saksa, Englanti, Italia, Espanja, Itävalta ja Saudi-Arabia.

Eurofighter_1Vuonna 2012 Oman tuli mukaan seitsemäntenä valtiona tilaten kaksitoista Typhoonia. Kaikkiaan Eurofighter Typhooneja operoidaan 22 yksikössä ja maailmanlaajuisesti niillä on takanaan jo yli 300 000 lentotuntia.

Eurofighter Typhoon on mukana myös Suomen Ilmavoimien HX-hävittäjähankinnassa.

Eurofighter Jagdflugzeug GmbH johtaa ohjelmaa EPC-yhteistyökumppaneiden Eurofighter Partner Companies) kanssa.  Mukana ovat Alenia Aermacchi/Finmeccanica, BAE Systems ja Airbus Defence and Space. Neljän maan yhteistyöohjelma tukee yli 100 000 työpaikkaa 400 alihankkijalla.

Lue myös: