Lentoliikenteelle vilkas talvisesonki Lapissa

Finavia_EFROLentoliikenteen talvisesonki Lapissa on muodostumassa vilkkaaksi myös kuluvana vuonna. Lappiin saapuvien tilauslentojen määrä on joulun aikana nousemassa viimevuotiselle tasolle. Lentoasemapalveluita tarjoavan Finavian arvion mukaan Lapin lentoasemille tulee yhteensä marras-joulukuussa satoja tilauslentoja.

"Lappiin ja Pohjois-Suomeen on tulossa tilauslentojen määrien perusteella vilkas talvisesonki", toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

"Tilauslentojen määrän nouseminen edellisvuoden tasolle kertoo siitä, että Lappi on yhä vetovoimainen matkailukohde ulkomaalaisille eikä edes kansainvälisen talouden epävarmuus ole liiemmin vaikuttanut tilauslentojen määrään”

Finavia saa lentoasemapalveluiden tarjoajana monessa tapauksessa tiedon tilauslennoista aiempaa myöhemmin. Tämä on seurausta siitä, että matkoja varataan matkanjärjestäjiltä entistä myöhemmin ja lähempänä matkan toteutumishetkeä. Vilkkain tilauslentojen lähtömarkkina on yhä Iso-Britannia.

Eniten tilauslentoja marraskuun lopun ja tammikuun alun välillä tulee Rovaniemen ja Kittilän lentoasemille. Finavian arvion mukaan molemmille lentoasemille tulee yhteensä noin 130 tilauslentoa. Rovaniemellä tilauslentojen määrä kasvaa arviolta noin 10 prosenttia, kun Kittilässä määrä pysyy edellisvuoden tasolla.

Enontekiölle ja Ivaloon tulee molempiin sesongin aikana noin 50 tilauslentoa. Näillä lentoasemilla lentojen määrät pysyvät Finavian arvion mukaan viime vuoden tasolla. Kuusamo on vahvistanut asemaansa tilauslentojen kohteena, sillä sinne tulee yhteensä noin 20 tilauslentoa, mikä on lähes kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.

”Talven tilauslennot tuovat tervetullutta kysyntää Finavian lentoasemapalveluille Lapissa. Samalla ne parantavat myös muun lentoliikenteen toimintaedellytyksiä maakunnassa ja auttavat osaltaan säännöllisen lentoliikenteen tarvitseman infrastruktuurin ja palveluiden rahoittamisessa", Sundelin sanoo.

"Finavian tavoitteena on tarjota kustannustehokkaita ja joustavia lentoasemapalveluita maakuntien lentoasemilla. Tämä on ainoa keino vastata suuresti vaihtelevaan lentomatkustuksen kysyntään eri vuoden aikoina Lapissa.”

Finavian vilkkain lentoasema Lapissa on Rovaniemi, jossa on ollut tammi-marraskuussa tänä vuonna 333 000 matkustajaa (+2,7%). Kittilässä matkustajia on ollut tammi-marraskuussa 200 000 (+8,8%), Ivalossa 114 000 (+18,9%) ja Enontekiöllä 3 300. Kuusamossa matkustajia on alkuvuonna ollut 75 000 (-4,5%).