Lentoturvallisuus parani huomattavasti vuoden 2013 aikana

EASA_turvallisuus_2013_1Kaupallinen ilmakuljetus on saavuttanut kuluvan vuoden aikana 100 vuoden merkkipaalun entistä turvallisemmassa ympäristössä. Euroopan lentoturvallisuusviranomaisen EASA:n tilastojen mukaan vuosi 2013 oli historian turvallisin. EASA:n jäsenvaltiot operoivat kaikkiaan noin 6 miljoonaa kaupallista lentoa kuljettaen yli 800 miljoonaa matkustajaa.

Maailmanlaajuisesti suurille liikennekoneille sattui entistä vähemmän onnettomuuksia verrattuna kuluneeseen vuosikymmenneen. Vuoden 2013 aikana sattui 17 onnettomuutta. Myös turmissa menehtyneiden ihmisten määrä on laskenut huomattavasti, sillä edellisvuonna turmissa kuoli 224 ihmistä.

EASA:n jäsenvaltioissa ei sattunut vuonna 2013 ainoatakaan suurten liikennekoneiden onnettomuutta. Laskennallinen onnettomuuskeskiarvo vuosien 2003-2012 välillä suurille liikennekoneille on ollut vuosittain 27 ja niissä on menehtynyt keskimäärin 703 ihmistä.

"Eurooppa jatkaa vahvojen lentoturvallisuustilastojen kärkipaikalla mutta positiivista tilannetta ei voi ottaa takeena tulevasta. Euroopan ja koko maailman lentoliikennemäärät ovat kovassa kasvussa ja lentoturvallisuustyötä on tehtävä jatkuvasti", kommentoi EASA:n johtaja Patrick Ky.

Eurooppatasolla lentoturvallisuustyötä tehdään European Aviation Safety -suunnitelman avulla, joka kokoaa kerätyt turvatiedot yhteen. Lähikuukausien aikana EASA julkistaa vuoden 2013 katsauksensa lentoturvallisuuteen, joka kattaa koko ilmailualan liikennekoneista, yleisilmailuun, lentokenttiin ja lennonjohtoihin.

EASA: European Aviation Safety Plan (PDF-tiedosto)

Lue myös: