Lentoyhtiöt palaavat Länsi-Ukrainan ilmatilaan

A321ER_10Finnair aloittaa jälleen Länsi-Ukrainan ilmatilan käytön 27. elokuuta 2014 joillakin lennoillaan. Useat eurooppalaiset lentoyhtiöt ovat jo palanneet Länsi-Ukrainan ilmatilaan, eikä alueella ole missään vaiheessa ollut viranomaisten asettamia lentorajoitteita.

Länsi-Ukrainan ilmatilaa saatetaan siis jatkossa käyttää esimerkiksi Finnairin Bulgarian, Israelin, Kreikan, Kyproksen, Turkin ja Itä-Euroopan sekä Etelä-Euroopan lennoilla, silloin kuin se sääolosuhteiden ja muiden lentoreitin valintaan vaikuttavien tekijöiden kannalta on mahdollista.

Lentorajoitteet ovat edelleen voimassa Krimin niemimaan ja Itä-Ukrainan alueella. Finnair on keväästä lähtien kiertänyt näiden alueiden ilmatilan. Nämä lentorajoitealueet pitävät sisällään turvamarginaalin, eli ovat suuruudeltaan selvästi kriisialueita suurempia.

Finnair noudattaa Euroopan lentoreittien valinnassa Euroopan ilmatilaa säätelevän Eurocontrolin, Euroopan lenturvallisuusviraston EASA:n ja paikallisten viranomaisten suosituksia ja määräyksiä ja lisäksi se voi niin katsoessaan noudattaa tiukempia rajoitteita, kuten Länsi-Ukrainassa on viime viikkoina tehty.

Lue myös: