Mitsubishi esitteli ensimmäisen MRJ-koelentokoneensa

MRJ_rollout_1Japanilaisvalmistajat Mitsubishi Heavy Industries ja Mitshubishi Aircraft Corporation  esittelivät 18. lokakuuta ensimmäisen Mitsubishi Regional Jet -koelentokoneensa  Nagoyassa. Koneen esittely aloittaa uuden aikakauden Japanin ilmailuteollisuudelle. Uusi MRJ (MSN10001) lentää ensilentonsa vuoden 2015 aikana.

MRJ_rollout_2"Japani on toipunut sodanjälkeisestä köyhyydestä ja talous on kehittynyt. Elämme aikakautta jolloin moderneja japanilaistuotteita on tarjolla ympäri maailmaa. Kuitenkaan japanissa valmistettavaa lentokonetta ei ole nähty markkinoilla 40-vuoteen. MRJ on Japanin unelma. Unelma yksin ei tosin vedä liiketoimintaa",sanoi Mitsubishi Heavy Industriesin hallituksen puheenjohtaja Hideaki Omiya.

"Useita ongelmia on voitettu. Mitsubishi Aircraft Corporation perustettiin vuonna 2008 ja nyt esittelemme uuden MRJ-koneen"

MRJ_rollout_3Mitsubishin MRJ on ensimmäinen japanilainen suihkumoottoreilla varustettu matkustajakone. Siviilimatkustajakoneiden valmistus loppui Japanissa, kun Nihon Aircraft Manufacturing Corporationin NAMC YS-11 potkuriturbiinikoneen valmistaminen päättyi vuonna 1973. Uutta konetyyppiä ei ole suunniteltu Japanissa yli 50-vuoteen.

Konetyypin ensimmäinen asiakas on All Nippon Airways. MRJ:n tilaajien joukossa on myös Japan Airlines. Kaikkiaan Mitsubishi on saanut MRJ-koneesta 375 tilausta ja tilausoptiota. Ensimmäinen kone on määrä toimittaa ANA:lle vuoden 2017 aikana.

Uusien 70-90 paikkaisten MRJ90 ja MRJ70 -koneiden luvataan parantavan polttoainetehokkuutta, vähentävän päästöjä sekä melua sen aerodynaamisten ratkaisuiden, meluavähentävän teknologian sekä PurePower (R) PW1200G -moottoreiden avulla.

MRJ-ohjelman seuraavat kaksi koelentokonetta ovat jo kokoonpanolinjalla. Koelentokoneita valmistetaan seitsemän, joista viisi osallistuu koelentoihin.

Video: MRJ:n rollout tilaisuudesta

 Lue myös: