Neste ja CargoAI tarjoavat yhteistyössä päästövähennyksiä lentorahtikuljetuksiin

NESTE_biofuel_helLentorahdin digitaalisia ratkaisuja tarjoava CargoAI ja maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja Neste mahdollistavat uudella yhteistyöllä päästövähennyksiä lentorahtikuljetuksiin. Eri yritysten rahtikuljetuksia järjestävät huolitsijat voivat vähentää asiakkaidensa  rahtikuljetustensa hiilidioksidipäästöjä merkittävästi ostamalla uusiutuvaa Neste MY -lentopolttoainetta.

CargoAi tarjoaa mahdollisuuden ostaa Neste MY  SAF-polttoainetta (Sustainable Aviation Fuel) rahtikuljetusta varattaessa marraskuusta 2022 alkaen. Päästövähennykseen mahdollistava polttoaineosto voidaan tehdä varausprosessin aikana.

Varaus- tai seurantavaiheessa huolitsijoille ilmoitetaan automaattisesti tiedot lähetyksen hiilidioksidipäästöistä, jotka lasketaan IATA:n standardien mukaisesti. Huolitsijoilla on sitten mahdollisuus ostaa haluamansa osuus uusiutuvaa lentopolttoainetta päästöjen vähentämiseksi.

Neste varmistaa, että lentoja operoiville kumppaneille toimitetaan ostettu määrä uusiutuvaa lentopolttoainetta. Saavutetut päästövähennykset raportoidaan, ja niitä voidaan käyttää uskottavasti osana vastuullisuustavoitteiden raportointia.

Uusiutuvalla lentopolttoaineella voidaan vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi. Nesteen tuottama uusiutuva lentopolttoaine auttaa yrityksiä saavuttamaan ilmastotavoitteensa ja raportoimaan hiilidioksidipäästövähennyksensä uskottavasti.

Mahdollistuus täydentää lokakuussa 2022 lanseerattua CargoAin Cargo2ZERO-vastuullisuustarjontaa.

”Olemme ylpeitä tästä merkittävästä kumppanuudesta Nesteen kanssa, sillä vastuullisuus on ytimessä kaikessa tuotekehityksessämme ja vuorovaikutuksessamme asiakkaidemme kanssa. Mahdollisuus ostaa uusiutuvaa lentopolttoainetta perustuu hiilidioksiditehokkuuspisteytykseen (CO2 Efficiency Score), joka on jo käytössä Cargo2ZERO-ratkaisussamme. Se rohkaisee huolitsijoita keskustelemaan omien asiakkaidensa kanssa siitä, mitä alalla tarvitaan, jotta pääsemme yhdessä eteenpäin kohti alan nettonollapäästötavoitteiden saavuttamista. Autamme myös pienempiä huolintayrityksiä 110 maassa ostamaan pienempiä määriä uusiutuvaa lentopolttoainetta”, sanoi CargoAin toimitusjohtaja Matthieu Petot.

”Olen innoissani, että voimme julkistaa tämän uraauurtavan kumppanuuden Nesteen ja CargoAin välillä. Tekemällä yhteistyötä CargoAin kaltaisten innovatiivisten ja alan johtavien yritysten kanssa pystymme nopeuttamaan ja laajentamaan uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöä uusille markkinoille. Tämän kumppanuuden myötä CargoAin asiakkailla on mahdollisuus vähentää rahtikuljetustensa päästöjä käyttämällä Neste MY -lentopolttoainetta mihin tahansa rahtivaraukseen CargoAin innovatiivisen digitaalisen alustan kautta. Olemme ylpeitä kumppanuuksistamme samanmielisten organisaatioiden kanssa, jotka ovat yhtä lailla sitoutuneet ilmailun vastuullisempaan tulevaisuuteen”, sanoi Nesteen uusiutuvista polttoaineista ja liiketoiminnan kehittämistä vastaava apulaisjohtaja Jason Reichow.

Uusiutuva lentopolttoaine on laajalti tunnustettu keskeiseksi tekijäksi, joka auttaa saavuttamaan ilmailualan kunnianhimoisen tavoitteen nettonollapäästöistä vuoteen 2050 mennessä. Neste MY -lentopolttoaineen käytöllä voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 % polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna.

Neste MY -lentopolttoaine valmistetaan sataprosenttisesti vastuullisesti hankituista uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. Kyseessä on niin sanottu drop-in-polttoaine, joka on jo saatavilla ja jota voidaan käyttää nykyisissä moottoreissa ja lentoasemien polttoaineiden jakelujärjestelmissä.