Nettisivu MalmiAirport.fi kertoo, miksi ainutlaatuista lentoasemaa ei pidä lopettaa

malmiairportMalmin lentoaseman ystävät ry ylläpitää uutta nettisivustoa, jossa kerrotaan mitä kaikkea uhanalaisella historiallisella lentoasemalla tapahtuu. Sieltä löytyy mm. listaus kaikista Malmilla toimivista yrityksistä ja ilmailuyhdistyksistä. Samaten on tarjolla ajankohtaista uutisointia aiheesta.

Helsinki-Malmin lentoasema valmistui 1936. Se oli koko maan ylpeys ja lentoliikenteen keskus. Kun päälentokenttä siirtyi Seutulaan, Malmista muodostui lentokoulutuksen, viranomaistoiminnan ja myös harrasteilmailun kenttä.

Nykyisin Helsinki-Malmi on vilkas ja toimiva lentopaikka. Oman tunnelmansa tuo maailmanlaajuisestikin harvinainen 30-luvulta periytyvä rakennuskanta asemarakennuksineen ja lentokonehalleineen.

Helsingin kaupunki on kuitenkin vuosikymmenet halunnut alueen asuntorakentamiseen. Näin siitä huolimatta, että kaupungin alueelta löytyy satoja hehtaareja maanviljelyskäytössä olevaa maata.

Uhka materialisoitui jälleen huhtikuun alussa, kun hallitus vahvisti valtiontalouden kehykset sekä julkisen talouden suunnitelman vuosille 2015–2018. Päätöksen mukaan Malmin lentokenttä lakkautettaisiin. Valtion toiminnot lopetettaisiin alueella mahdollisimman nopeasti, viimeistään vuoteen 2020 mennessä.

Jo tätä ennen silloinen liikenneministeri Merja Kyllönen oli todennut Helsingin Sanomille : "Vastakkain ovat yli 10 000 tulevaa asukasta ja 70 harrastajalentäjää".

PelastaMalmi.org-osoitetta ylläpitänyt Malmin lentoaseman ystävät ry polkaisi pystyyn kokonaan uuden nettisivuston kertomaan siitä, mikä Helsinki-Malmin todellinen hyöty suomalaiselle yhteiskunnalle on ja kuinka paljon sillä on oikeasti käyttäjiä.

Yhdistyksen aiemmat sivut www.pelastamalmi.org ovat edelleen toiminnassa.

malmiairport.fi

Lue myös aiemmat Lentoposti.fi-jutut: