Norwegian peruu 85 prosenttia lennoistaan ja lomauttaa 90 prosenttia työntekijöistään

787_norwegian_boeingKysynnän pysähtymisen ja ympäri maailmaa olevien pakottavien viranomaisten asettamien matkustusrajoitusten vuoksi Norwegian peruuttaa vähitellen suurimman osan lennoistaan ja lomauttaa väliaikaisesti  yli 7300 työntekijäänsä. Norwegian keskeyttää kaukolennot lähes kokonaan ja siirtyy karsittuun aikatauluun. Suomessa yhtiö lentää kuudella reitillä 25.3. lähtien.

Koska suurin osa yhtiön koneista on pysäköitynä, Norwegian joutuu valitettavasti lomauttamaan tilapäisesti kaikkiaan yli 7 300 työntekijää. Se vastaa noin 90 prosenttia työntekijöistä, johon kuuluu lentäjiä, matkustamohenkilöstöä, huollon ja hallinnon henkilöstöä. Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

 Lomautusmenettely vaihtelee maittain ja Norwegianin edustajat ovat jo rakentavassa vuoropuhelussa ammattiliittojen ja henkilöstön edustajien kanssa kaikissa toimipisteissään verkostonsa alueella.

"Toimialamme on ennennäkemättömän ja kriittisen tilanteen edessä. Lähestymme tilannetta, jossa suurin osa lentokoneistamme seisoo tilapäisesti maassa. Useat Euroopan maat ovat jo sanoneet tekevänsä kaikkensa varmistaakseen, että heidän lentoyhtiönsä voivat jatkaa toimintaansa, kun yhteiskunta normalisoituu", sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

"Arvostamme, että Norjan viranomaiset ovat ilmoittaneet toteuttavansa kaikki tarvittavat toimenpiteet lentoliikenteen suojelemiseksi Norjassa ja varmistaakseen siten tärkeän infrastruktuurin ja työpaikkojen säilymisen", jatkaa Schram.

 Norwegian on jo keskeyttänyt merkittävän määrän lennoistaan ja tärkein tehtävä tällä viikolla on ylläpitää niin moni aikataulun mukainen lento kuin mahdollista, jotta voimme varmistaa, että asiakkailla on mahdollisuus palata välittömästi kotiin.

Yhtiö työskentelee myös läheisesti viranomaisten kanssa pelastuslentojen järjestämiseksi, jos se on tarpeellista. Norwegian on yhteydessä tekstiviestillä tai sähköpostitse matkustajiin, joihin reittimuutokset ja peruutukset vaikuttavat.

 "Ymmärrämme, että tämä poikkeuksellinen tilanne on stressaava asiakkaillemme, mutta haluan vakuuttaa kaikille, että työskentelemme kellon ympäri varmistaaksemme, että kaikista huolehditaan tässä tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla", sanoo Schram.

 "On todella raskasta, että joudumme lomauttamaan tilapäisesti yli 7 300 kollegaamme, mutta valitettavasti meillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Haluan kuitenkin korostaa, että tämä on väliaikaista. Kun maailma normalisoituu tavoitteeni on, että voin pitää mahdollisimman monen omistautuneista kollegoistani", kertoo Schram.


Norwegianin peruu reittiverkostostaan tuhansia reittejä

Norwegian lentää 21. maaliskuuta lähtien ensisijaisesti karsitulla aikataululla Norjan sisällä sekä Pohjoismaisten pääkaupunkien välillä. Niiden lisäksi yhtiö operoi joitakin Euroopan sisäisiä lentoja. Kaikki mannertenväliset lennot pois lukien Skandinavian ja Thaimaan väliset lennot on peruutettu. Viimeinen kaukolento lennetään maaliskuun lopussa.

Kaikki tarjolla olevat lennot ovat myynnissä yhtiön verkkopalvelussa osoitteessa Norwegian.com.

Karsittu aikataulu on voimassa ainakin 17. huhtikuuta saakka, mutta aikatauluja tarkistetaan säännöllisesti matkustusrajoitusten ja kysynnän mukaan. Norwegian päivittää asiakkaita ja rahoitusmarkkinoita, kun uusia toimenpiteitä otetaan käyttöön.

 Yksityiskohtaiset karsitut aikataulut – 25. maaliskuuta alkaen

Norja:
Oslo – Bergen/Stavanger/Trondheim: 4 päivittäistä lähtöä
Oslo – Ålesund/Bodö/Evenes/Tromssa: 2 päivittäistä lähtöä
Oslo – Alta/Kirkkoniemi: 1 päivittäinen lähtö
Oslo – Haugesund/Kristiansand/Molde: 1 päivittäinen lähtö
Oslo – Huippuvuoret: 3 viikoittaista lähtöä
Oslo – Tukholma/Kööpenhamina: 2 päivittäistä lähtöä
Oslo – Helsinki: 4 viikoittaista lähtöä
Stavanger – Bergen: 1 päivittäinen lähtö
Bergen – Trondheim: 1 päivittäinen lähtö

Suomi:
Helsinki – Kittilä: 6 viikoittaista lähtöä
Helsinki – Oulu: 1 päivittäinen lähtö
Helsinki – Rovaniemi: 1 päivittäinen lähtö
Helsinki – Oslo: 4 viikoittaista lähtöä

Ruotsi:
Tukholma – Kiiruna: 4 viikoittaista lähtöä
Tukholma – Luulaja/Uumaja: 2 viikoittaista lähtöä
Tukholma – Helsinki: 2 päivittäistä lähtöä
Tukholma – Kööpenhamina: 2 päivittäistä lähtöä
Tukholma – Oslo: 2 päivittäistä lähtöä

Tanska:
Kööpenhamina – Oslo: 2 päivittäistä lähtöä

Norwegian on yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, jolla oli yli 36 miljoonaa matkustajaa vuonna 2019. Yhtiöllä on noin 160 lentokonetta. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa.