Oriveden ultrakevytonnettomuudesta rikostutkinta

ranscoyote_kleverOrivedellä laskussa nurin menneen kellukkeilla varustetun Coyote-ultrakevyen lentokoneen (oikealla sama tyyppi arkistokuvassa) onnettomuudesta aloitetaan rikostutkinta, kertoo STT. Tapaus sattui 8. toukokuuta illalla ja siinä menehtyi yksi henkilö. Rikostutkinnan aloittamisesta kertoi poliisin tutkinnanjohtaja.

RANS S-6 Coyote -ultrakevyt oli laskeutumassa Vähä-Löytänejärvelle Pirkanmaalla kello 20 maissa keskiviikkona. Jostain syystä kone kaatui vedessä ja jäi kellumaan ylösalaisin. Ohjaaja pääsi ulos, mutta hänen matkustajana ollut vaimonsa menehtyi, samoin mukana ollut koira.

Coyote oli siivekeohjattavien B-luokan ultrakevyiden ensimmäisiä suuria menestyksiä. Niitä on rakennettu pari tuhatta kappaletta. Putkirakenteista ja kangaspäällysteistä konetta myytiin hyvin Suomessakin 90-luvulla.

Nykyisin suositut ultratyypit ovat kehittyneempiä, niin sanotusti "lentokonemaisempia". Silti Coyoteja lentää edelleen. Niitä on Suomen ilma-alusrekisterissä vielä kolmisenkymmentä. 

Lento-onnettomuuden vuoksi käynnistetyssä rikostutkinnassa alustavina rikosnimikkeinä ovat STT:n mukaan kuolemantuottamus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

 

Lue myös: