OTKES nimesi tutkijaryhmän selvittämään Finnairin Embraer E190-koneen vakavaa vaaratilannetta

Otkes_1Onnettumuustutkintakeskus nimitti tutkijaryhmän selvittämään Finnairin Embraer E190-matkustajakoneen joulukuista hätälaskua Turkuun. Kyseessä on ensimmäinen Finnairin koneelle tapahtunut evakuointi hätäliukumäkiä pitkin. Norran operoiman Embraer-koneen rikkinäinen ilmastointilaite oli muodostanut savua matkustamoon.

Onnettomuustutkintakeskus päätti jo 3. joulukuuta käynnistää turvallisuustutkintalain nojalla tutkinnan tapahtuneesta vakavasta vaaratilanteesta.

Matkalennon aikana havaittiin savua Embraer ERJ 190 -tyyppisen liikennelentokoneen matkustamossa ja ohjaajat päättivät laskeutua Turun lentoasemalle. Laskeutumisen jälkeen savunmuodostus lisääntyi ja lentokone päätettiin evakuoida käyttämällä hätäliukumäkiä. Vaaratilanne ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Lento oli Nordic Regional Airlines -yhtiön operoima ja se lennettiin Finnair Oyj:n lentona FIN865.

Tutkintaryhmän johtajaksi OTKES nimesi FM Kalle Brusin ja jäseniksi liikennelentäjä Hannu Halosen sekä erikoistutkijat Heikki Harrin ja Tii-Maria Siitosen. Tutkinnan johtaja on ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen.

Lue myös: