Patria ja Ruotsin puolustusvoimat sopivat helikopterihuoltoyhteistyöstä

Patria_NH90_SweRuotsin puolustusvoimien logistiikkaosasto, FMLOG, on solminut Patrian kanssa helikoptereiden huoltotoimintaa koskevan sopimuksen. Patria vastaa sopimuksen myötä Ruotsin puolustusvoimien helikoptereiden teknisten järjestelmien ylläpidosta ja huollosta pääpalveluntarjoajana. Patrian valintaan vaikuttivat merkittävästi yhtiön vahva kokemus helikopterien elinkaaren tukipalvelujen tuottajana sekä kyky tuottaa palveluja laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.


Nyt tehty sopimus laajentaa Ruotsin puolustusvoimien ja Patrian nykyistä sopimusta Ruotsin puolustusvoimien helikoptereiden teknisten järjestelmien ylläpidosta ja huollosta. Kolmivuotisessa sopimuksessa on myös optio kahdelle lisävuodelle.

Patrian ja Ruotsin puolustusvoimien tekemä sopimus pitää sisällään laajan valikoiman Patrian tuottamia tukipalveluja kattaen kaikki Ruotsin puolustusvoimien käytössä olevat helikopterimallit, kuten HKP10 (Super Puma), HKP14 (NH90), HKP15 (Agusta 109) ja HKP16 (Black Hawk) sekä käytöstä poistuvat helikopterimallit HKP4 (Boeing Vertol) ja HKP9 (Bo105).

“Tämä sopimus on Patrialle tärkeä askel palveluntarjoajana Ruotsissa. Meillä on erinomainen mahdollisuus osoittaa Patrian kyvykkyys tuottaa laadukkaita palveluja kustannustehokkaasti Ruotsin puolustusvoimien tarpeisiin”, sanoo liiketoimintajohtaja Lassi Matikainen Patriasta.