Patria valmis vastaamaan tulevaisuuden lentäjäkoulutustarpeisiin

Patria_tails_2Kasvu-uralle lähtenyt Finnair tarvitsee runsaasti lisää lentäjiä kiihtyvän kasvun tarpeisiin. Lentäjien työllistämistilanne on mahdollisesti paranemassa ja koulutusmäärien odotetaan olevan kasvussa. Ammattilentäjiä kouluttava Patria Pilot Training on valmis vastaamaan mahdolliseen ilmailualan ja ammattilentäjien kysynnän kasvuun.

Helsinki-Malmin lentoasemalla toimiva Patria Pilot Training on kouluttanut satoja kotimaisia ja myös lukuisia ulkomaisia oppilaita liikennelentäjiksi perustamisvuodestaan 1998 lähtien.

Patria on toiminut yhteistyössä myös Suomen Ilmailuopiston kanssa antaen peruslentokoulutusta oppilaille ennen näiden siirtymistä jatkokoulutukseen Poriin. Viimeksi oppilaita koulutettiin tammikuussa 2015 alkaneella kurssilla. Tällä hetkellä Patrialla ei kuitenkaan ole jatkosopimusta Suomen Ilmailuopiston kanssa.

Patria_Jukka_Holkeri_1"Kotimaisia ohjaajia on valmistunut noin kymmenen tänä vuonna ja yli puolet heistä on työllistynyt", kertoo Patrian yrityssuunnittelu- ja markkinointijohtaja Jukka Holkeri Lentoposti.fi:lle.

Ensimmäinen kurssi kazakstanilaislentäjiä valmistui marraskuussa 2015 ja käynnissä on jo toinen vastaava kurssi. Kaksivuotinen koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Kazakstanin Ilmailuakatemian kanssa.

Koulutusmäärien kasvattaminen lisännee myös lennonopettajien tarvetta Patria Pilot Trainingissä.

"Ulkomaisten koulutussopimusten lisäksi pystymme kouluttamaan noin 20-40 kotimaista oppilasta vuosittain. Patria tavoittelee myös lisää ulkomaisia sopimuksia, joten rekrytoinnit ovat toivottavasti osa tulevien vuosien arkipäiväämme".

Patrialla on laaja koulutusohjelmatarjonta, joka sisältää muun muassa lentoyhtiöille suunnatun Multi-Crew Pilot Licence (MPL) -ohjelman. Sitä ei kuitenkaan tarvita vielä nyt mahdollisesti alkavassa kotimaisessa koulutusbuumissa.

"Finnair hakee nyt ensisijaisesti kokeneita ja koulutettuja ohjaajia, joten MPL ei ole välitön vastaus tarpeeseen. Toki se on varteenotettava vaihtoehto mielestämme pidemmällä tähtäyksellä", arvioi Holkeri.

Patria Pilot Training muuttaa Malmin lentoaseman sulkemisen takia vuonna 2017 uusiin toimitiloihin Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Lentokoulutuksen ohella uusissa tiloissa tarjoaa koulutusta myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredu.

"Muutto Pirkkalaan ja Malmilta lähtö toteutetaan yhteistyössä Finavian ja Helsingin kaupungin kanssa niin, että operatiivinen toiminta häiriintyy mahdollisimman vähän", kertoo Holkeri muuttovaiheen vaikutuksista yhtiön toimintaan.

Pat­rial­la on käy­tös­sään yksi Eu­roo­pan mo­der­neim­mis­ta kou­lu­ko­ne­lai­vas­tois­ta, johon kuuluvat pe­rus­len­to­kou­lu­tuk­seen käy­tet­tä­vät Tec­nam P2002 JF -len­to­ko­neet, Cir­rus SR22-mit­ta­ri­kou­lu­tus­ko­neet sekä mo­ni­moot­to­riset Dia­mond DA-42NG -len­to­ko­neet.

Lue myös artikkeli: Patria - Lentäjäkoulutusta huippukalustolla

Lue myös: