Finnair ja Patria aloittavat MPL-koulutuksen Suomessa

Finnair Flight Academy ja Patria Pilot Training aloittavat  yhteistyössä Multi-Crew pilot license-koulutuksen tarjoamisen Suomessa.

Finnair Flight Academy ja Patria Pilot Training ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Suomessa tarjotaan MPL-koulutusta. Ensimmäiset oppilaat aloittavat uudenlaisen lentokoulutuksen keväällä 2013.

Multi-Crew pilot license koulutusohjelma on kehitetty monen ohjaajan lentokoneita varten. Perinteiseen koulutukseen verrattuna MPL-koulutuksessa ovat pääosassa simulaattorit, inhimilliset tekijät ja uhat eri lennon vaiheissa. Oppilaat saavat koulutuksen ainoastaan monen ohjaajan lentokoneisiin ja tällä tavoin pyritään nopeuttamaan lentäjäkoulutusta sekä saamaan kustannussäästöjä. MPL-koulutusohjelman kesto on 20 kuukautta ja se sisältää 240 tuntia lentokoulutusta sekä 750 tuntia teoriaopetusta.


MPL-koulutusohjelma hyväksyttiin Euroopassa joulukuussa 2006 ja ensimmäiset MPL-koulutuksen saaneet ohjaajat työllistyivät Sterling Airlinesilla Tanskassa syyskuussa 2007. MPL-koulutusta annetaan mm. Saksassa, Kiinassa, Kanadassa, Filippiineillä ja Singaporessa.

Finnairin ja Patrian Multifly-sivusto