Presidentti myönsi itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 kunniamerkkejä useille ilmailualan osaajille

Svr_pienoisTasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari sekä Vapauden ristin ritarikunta ovat myöntäneet kunniamerkkejä ansioituneille suomalaisille. Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2020 saajien joukossa oli useita ilmailualan osaajia sekä sidosryhmäläisiä.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki (SVR R) myönnettiin Finnairin turvallisuusjohtaja Markku Malmipurolle.

Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki (SL K I) myönnettiin Liikenne- ja viestintäministeriön pitkäaikaiselle kansliapäällikkö Harri Pursiaiselle ja Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n pääsihteeri Petteri Taalakselle.

Suomen Leijonan ritarimerkki  (SL R) myönnettiin Finnairin lentokapteenin tehtävissä toimiville liikennelentäjille Tero Arralle ja Ari Etelävuorelle sekä Airbus A350 -ryhmäpäällikkö, lentokapteeni Marko Valtoselle.

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi (SVR Ar) myönnettiin lennonjohdon päällikkö Mika Eskeliselle ja lennonjohtaja Kenneth Kaspille sekä lentoaseman päällikkö Raija Niskaselle.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein (SVR M I kr) myönnettin Finnairin pursereille Marju Laurilalle ja Mirja Uosukaiselle.

Suomen Leijonan ansioristi (SL Ar) myönnettiin lentokelpoisuuspäällikkö Paavo Heikkiselle.

Vapaudenristin ritarikunnan 3. luokan Vapaudenristi miekkoineen myönnettiin majuri Antti Parviaiselle. MH

Edellisten lisäksi listalla saattaa olla myös muita ilmailualan osaajia, joita Lentoposti.fi ei listauksesta ole tunnistanut siellä mainittujen ammattien perusteella.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 ansioituneille Suomen kansalaisille myönnetyt kunniamerkit