Puolustushaarojen yhteinen ilmatorjuntaharjoitus alkaa Lohtajalla jälleen toukokuun lopussa

Umkhonto_1Kolmen puolustushaaran, maa-, meri- ja ilmavoimien yhteinen valtakunnallinen harjoitus järjestetään Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella 20. - 29. toukokuuta 2014. Mukana on joukkoja ilmatorjuntakoulutusta antavista joukko-osastoista sekä Ilmavoimista ja Merivoimista.

Valtakunnallisen ilmatorjuntaharjoituksen 1/2014 johtaa everstiluutnantti Arto Ikonen Lapin ilmatorjuntarykmentistä. Harjoituksen johto-organisaation muodostaa Ilmasotakoulu Tikkakoskelta ja tukiorganisaation Lapin ilmatorjuntarykmentti Rovaniemeltä.

NH90_1Harjoitukseen osallistuvat maavoimien ilmatorjuntajoukot, ilmavoimien lento-osasto, merivoimien alusosasto sekä edellisten johtamiseen käytettävät taktiset, tulenkäytön ja taistelun johto-osat.

Mukana on myös maavoimien helikopteriosasto, viestijoukkoja, elektronisen sodankäynnin toimijoita, sotilaspoliiseja, huoltojoukkoja ja koulutuksen tukiyksiköitä. Harjoituksen vahvuus on suurimmillaan noin 2000 henkeä.

Ampumavaiheessa maavoimat ampuu ilmatorjuntaohjuksilla sekä tykkikalustolla ja merivoimat ampuu laivatykistöammuntoja. Ilmapuolustusharjoitusvaiheessa tavoitteena on harjoitella ilmapuolustuksen yhteistoimintaa osallistuvien johtoportaiden, taisteluyksiköiden ja erillisosastojen välillä.

Harjoitusta voi seurata internetissä osoitteissa: puolustusvoimat.fi/ith12014 ja puolustusvoimien Facebook-sivulla facebook.com/puolustus sekä puolustusvoimien Youtube-kanavalla youtube.com/puolustusvoimat.

Lue myös: