Qantas aloitti työsulun

Qantas_industrialdispute_1Qantas on aloittanut työsulun ja keskeyttänyt kaikki emoyhtiön operaatiot välittömästi. Yhtiön mukaan työsulku vaikuttaa 70 000 ihmisen matkoihin ja maksanee menetettyinä liikevaihtoina noin 16 miljoonaa USD:ta viikossa. Laivaston maadoittaminen maksaa noin 21,4 miljoonaa USD:ta päivässä.

Qantas toimitusjohta Alan Joyce ilmoitt yhtiön aloittavan työsulun maanantaina 31 lokakuuta kello 2000 Australian aikaa. Kaikki operaatiot keskeytetään jo nyt lauantaina kello 1700 australian aikaa. Työsululla estetään työntekijöitä saapumasta töihin. Liitot joita syösulku koskee ja joiden työehtosopimusneuvottelut ovat kesken ovat: Australian lupakirjamekaanikot (ALAEA), maahenkilökunta (TWU) ja Australian lentäjäyhdistys (AIPA). Työsulun kerrotaan kestävän kunnes liitot luopuvat omista vaatimuksistaan uuden työehtosopimuksen eteen. Työntekijäjärjestöt pelkäävät työpaikkojensa katoavan ulkomaille halvemman kustannustason maihin.
Qantas_industrialdispute_2
Tytäryhtiöt Jetstar, Jetconnect ja Qantaslink sekä rahtiyhtiöt Express Freighters Australia ja Atlas Freighters operoivat normaalisti.

Lentäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja Richard Woodwardin mukaan Alan Joycen määräämä syösulku on tarpeetonta ylireagointia vallitsevassa tilanteessa. Kapteeni Woodwardin mukaan Alan Joyce pitää veistä kansakunnan kurkulla. Hän sanoo myös uskoneensa Joycen tuhoavan koko yhtiön mutta ei siihen että se tapahtuisi näin pian.

Qantasin tiedote työsulusta
Lentäjäyhdistys AIPA:n tiedote työsulusta