Qantasin ja työntekijäjärjestön neuvottelut ovat katkenneet

qantas_tailsQantasin ja lentäjäjärjestö AIPA:n neuvottelut ovat katkenneet.  Qantasin aloittaman työsulun lopettanut Australian kansallinen työtuomioistuin lopetti yhtiön aloittaman työsulun ja määräsi osapuolet takaisin neuvottelupöydän ääreen 21 päiväksi. Nyt neuvotteluiden katkettua tyomioistuin tulee itse mukaan neuvottelupöytään.

AIPA:n varapuheenjohtaja Kapteeni  Richard Woodwardin mukaan lentäjät uskoivat neuvotteluiden johtavan molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Edessä oli kuitenkin yllätys, sillä työnantaja vetäytyi neuvottelupöydästä ja vie asian sovittelumenettelyyn työtuomioistuimen kanssa. Woodwardin mukaan AIPA ihmettelee yhtiön toimintaa, sillä lentäjäyhteisön mukaan neuvottelutulos oli saavutettavissa. Woodward lisää AIPA:n lentäjien haluavan lentää Qantasin-koneita ja tästä ollaan valmiita taistelemaan.

Qantasin toimitusjohtaja Alan Joycen mukaan yhtiö on käynyt neuvotteluja jo 15 kuukautta jopa 50:n tapaamisen verran. Joycen mukaan neuvotteluissa edettiin mutta sopimukseen 1600 kaukoliikenneohjaajan kanssa ei ollut mahdollista päätyä ja nyt on aika ottaa mukaan puolueeton erotuomari Fair Work Australia.