Qatar Airways avaa A320-koneella Helsinki - Doha -reitin lokakuussa 2016

Qatar_a320_qatarairwaysHelsinki-Vantaan lentoaseman rooli Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä vahvistuu, kun Qatar Airways aloittaa lennot Dohaan. Reittiä operoidaan päivittäin 10. lokakuuta alkaen Airbus A320 -koneella. Finnairin kanssa samaan oneworld-allianssiin kuuluva Qatar avaa uusia reittejä myös muualle Eurooppaan.

Qatar on jo pitkään ollut tulossa Helsinki-Vantaalle. Nyt tämä näyttää toteutuvan. Lentoliikennesopimus Suomen ja Qatarin välillä on ollut voimassa syyskuusta 1999 lähtien. Sopimus ratifoitiin Dohassa jo marraskuussa 1998.

Qatar Airways ilmoitti ITB Berlin -matkailutapahtumassa avaavansa viisi uutta kohdetta Euroopassa. Päivittäisen Helsinki-reitin lisäksi uusia kohteita ovat Pisa, Sarajevo, Nizza ja Skopje. Qatar Airways julkisti samalla uusia kohteita myös Afrikkaan ja Kaakkois-Aasiaan.

Lennot Dohasta Helsinki-Vantaalle alkavat 10. lokakuuta. Päivittäin operoitavaa reittiä lennetään Airbus A320 -koneilla.

Uusia Doha-Pisa, Doha-Sarajevo ja Doha-Skopje -reittejä lennetään elo-, syys- ja marraskuusta alkaen kolmesti viikossa A320-koneilla. Nizzan lennot aloitetaan uudelleen kesällä 2017 viidellä viikkovuorolla. Ne lennetään laajarunkokoneella.

"Olemme iloisia, että Qatar Airways tulee Helsinki-Vantaalle. Kyseessä on hyvä lentoyhtiö, jolla laadukkaat palvelut ja laajat yhteydet ympäri maailmaa", toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

"Odotamme reittiavausta innolla, koska se laajentaa Helsinki-Vantaan kattavaa lentotarjontaa entisestään ja tarjoaa Suomesta monipuolisemmat lentoyhteydet paitsi Lähi-itään myös Intiaan, Afrikkaan ja Australiaan. Uuden reittiavauksen ansiosta myös Helsinki-Vantaan asema vaihtoliikenteen keskuksena vahvistuu."

Qatar Airways lentää Doha Hamad International -lentoasemalta (OTHH) Qatarista yli 150 kohteeseen kuudelle eri mantereelle. Yhtiön kotikenttä palvelee vuosittain 28 miljoonaa matkustajaa ja vuonna 2018 jo 50 miljoonaa vuosittaista matkustajaa. Viime vuonna Oneworld-allianssiin kuuluva Qatar Airways palkittiin vuoden lentoyhtiönä (Skytrax Awards).

"Samalla Qatar Airwaysin saapuminen Suomeen tarkoittaa, että kotimaamme matkailutoimijoille avautuu uusia mahdollisuuksia tuoda Suomea esiin matkakohteena. Puhdas luonto, eksoottiset vuodenajat ja suomalainen design houkuttelevat varmasti väkeä meille pohjoiseen Lähi-idästä ja kauempaakin", Sundelin sanoo.

"Matkailumarkkinoinnin onnistumisista on saatu hyviä tuloksia muun muassa Lapista, jossa lentomatkustajien määrä nousi viime vuonna yli miljoonan. Uskomme, että tämä hyvä draivi jatkuu ja Dohan-lennoilta saadaan jatkomatkustajia eri alueille."

Qatar Airways on oneworld-allianssiin kuuluva lentoyhtiö. Sen lisäksi se on myös osa IAG-lentoyhtiöliittymää, jonka kanssa oneworld-yhtiö Finnair tekee yhteistyötä. IAG:n lentoyhtiöitä ovat British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus ja Qatar Airways.
 
Päivitys: Uutista korjattu lentoliikennesopimusten osalta.
 
Lue myös aiemmat Lentoposti.fi:n uutiset aiheesta: