R-kioski lähti Helsinki-Vantaan tutusta lähtöaulasta - brittijätti WHSmith avaa pian omansa

whsmith_helsinkivantaa_2Helsinki-Vantaan lentoaseman palvelutarjonnan muutokset jatkuvat. Terminaalin 2:n suuressa lähtöaulassa pitkään ollut R-kioski on suljettu ja tilassa ovat käynnissä rakennustyöt. Helmikuussa samalla paikalla avautuu brittiläisen WHSmithin kioski. Kaksi sellaista on jo toiminnassa Terminaali ykkösessä.

Helsinki-Vantaan kehittämisohjelma etenee vauhdilla. Terminaalilaajennus etelään on jo varsin valmiin näköinen ja se avataan ensi kesänä. Tekniikan alueelle on valmistunut mm. suuri meluvallein suojattu koekäyttöpaikka ja suojia maakalustolle. Samaten Finnairin massiivinen COOL-rahtiterminaali odottaa käyttöönottoaan.

Pienempiä muutoksia tapahtuu terminaaleissa lähes jatkuvasti. Viimeksi kakkosterminaalin lähtöaulassa oleva R-kioski sulki ovensa ja tila aidattiin rakennustyömaaksi (kuva alla). Samassa paikassa avataan helmikussa brittiläisen WHSmith-kioskijätin toimipiste.

Jwhsmith_helsinkivantaa_1o 1792 perustettu WHSmith on tunnettu kirjoista, lehdistä ja kioskitoiminnoista. Nimensä ketju on saanut perustajan pojalta William Henry Smithiltä, joka jatkoi isänsä liikkeen toimintaa.

Yhtiö kasvoi rautateiden laajentumisen mukana avaten kioskeja juna-asemille. Nykyisin se toimii 25 maassa. Yli puolet 1300:sta toimipisteestä sijaitsee joukkoliikenteeseen liittyvissä kohteissa.

Finavia kertoi viime syyskuussa tehneensä kilpailutuksen jälkeen kolmivuotisen sopimuksen WHSmithin kanssa. Sen arvo on 25 miljoonaa euroa. Yhtiön kioskeja Helsinki-Vantaalla operoi Finavian pitkäaikainen yhteistyökumppani SSP Finland.

WHSmith on avannut joulukuun alussa 2016 kaksi kioskia Terminaali ykköseen ennen ja jälkeen turvatarkastuksen. Toinen niistä sijaitsee lähtöporttialueella 15. Se on avoinna kello 5-20 paitsi lauantaisin 5-18.

Otsikkokuvassa on Terminaali 1:n aulassa sijaitseva WHSmith. SSP Finlandin nettisivujen mukaan se on alun jokapäiväisen aukiolon sijasta 9. tammikuuta 2017 alkaen ollut avoinna enää lauantaisin kello 11-18 ja sunnuntaisin 16-24.

Terminaali 2:n uudet WHSmith-kioskit ennen ja jälkeen turvatarkastuksen avautuvat SSP Finlandin mukaan helmikuussa.

Terminaali 2:n lähtöaulan sulkeutuneessa R-kioskissa oli yksi pääkaupunkiseudun parhaista ulkomaisten ilmailulehtien valikoimista. Ilmeisesti vain Töölössä sijaitsevan Aviation Shopin tarjonta on viime aikoina ollut suurempi.

Aivan äskettäin suljetun Ärrän lähistöllä mutta kerrosta alempana Terminaali 2:n tuloaulassa 2A liukuportaiden vieressä jatkaa edelleen R-kioski. Se lupaa kehittää omaa lehtitarjontaansa. Myös ilmailusta kiinnostuneiden asiakkaiden toiveet otetaan huomioon. T.T.

Lue aiempia Lentoposti.fi -juttuja Helsinki-Vantaan lentoasemasta:

Finavia tuo maailman lentoasemilta tutun brittiläisen WHSmithin Suomeen