Ryanair tarjoaa tilauslentoja 60-paikkaisella Boeing 737 -koneella

Ryanair_corporatejet_1Ryanair laajentaa toimintaansa ns. corporate jet -kategoriaan uudella tilauslentopalvelulla. Halpalentoyhtiö tarjoaa ryhmille, urheilujoukkueille ja liikemiehille vaihtoehdoksi luksusta ja joustavuutta 60-paikkaisella koneellaan.

Ryanairin tilauslentopalvelu toteutetaan 60-paikkaisella Boeing 737-700 -koneella (EI-SEV). Tilauslentokoneen matkustamossa nahkaiset liikemiesluokan istuimet on jaettu viidelletoista riville 2+2 konfiguraatioon. Matkustamossa istuinväli on 48 tuumaa ja istuinleveys 19,5 tuumaa.

Normaaleja reittilentojaan Ryanair operoi Boeing 737-800NG -koneilla, joissa istuinväli on 30 tuumaa.

Lisää luksusta voi tilata valinnaisella catering-palvelulla aina fine diningiin saakka. Matkustajien käytettävissä on myös kolme wc-tilaa.

Ryanair_corporatejet_2Ryanairin mukaan palvelu on sopiva yrityksille, urheilujoukkueille tai ryhmämatkoille.

Lentoja kaikkiaan jopa kuuden tunnin kantamaan ja 3000 merimailin matkoihin kykenevällä koneella operoi Ryanairin normaali lento- ja matkustamomiehistö.

Alunperin Ryanair hankki yksittäisen 737-700 -koneen koulutuskäyttöön kesällä 2015. Vuonna 1999 valmistunut koneyksilö oli viimeksi käytössä LAN-konsernilla Kolumbiassa.

Rynair ei ole palvelunsa hintaa mutta sen arvioidaan olevan reilut 10 000 euroa lentotunnilta, jonka lisäksi tulevat vielä mahdolliset navigointi-, maahuolinta- ja laskeutumismaksut. Halvoista hinnoista tunnetun Ryanairin odotetaan pitävän palvelun hinnan kilpailukykyisenä.