Suomen ja Venäjän välille uusia lentoreittejä

sky_sunset_3Suomen ja Venäjän välinen lentoliikenne vapautuu asteittain. Maat ovat sopineet uusista lentoreiteistä Helsingin ja Venäjän välille sekä uusista Aasian ylilentokohteista ja lento-oikeuksista.

Suomen ja Venäjän väliset lentoliikenneneuvottelut käytiin 4.-5. helmikuuta Moskovassa. Neuvotteluissa avattiin lentoreitit Helsingistä Venäjälle Kazaniin, Nizhny Novgorodiin ja Samaraan. Suomalaiset lentoyhtiöt voivat alkaa lentää näihin kohteisiin ilman rajoituksia ja lisävaatimuksia.

Neuvottelujen lopputulos antaa toivoa uuden aikakauden alkamisesta kahdenvälisissä lentoliikennesuhteissa ja vie eteenpäin Suomen ja Venäjän välisen lentoliikenteen asteittaista vapautumista.

Neuvottelutulos mahdollistaa sen, että toinenkin suomalainen lentoyhtiö on tervetullut Helsinki-Moskova -reitille. Tarjonta Helsingistä Moskovaan ja Pietariin voi jatkossa parantua, sillä vuorojen lisäys mahdollistaa edestakaiset lennot viikon jokaisena päivänä.

Neuvotteluissa sovittiin myös uusista Aasian ylilentokohteista ja lento-oikeuksista sekä matkustaja- että rahtiliikenteeseen. Kevään 2013 neuvotteluissa olivat esillä seuraavat kohteet: Taipei, Kuala Lumpur, Hanghzou, Xiamen, Qingdao, Kunming, Nanjing,  Wuhan, Shenyang,  Zhengzhou, Dalian, Shenzhen, Fukuoka ja Manila

Nykyisin emoyhtiö SAS:iin tiiviimmin sulautettu Blue 1 yritti vuosien ajan saada liikennöintilupia Venäjälle. Potentiaalinen suomalaisoperaattori Finnairin lisäksi uusille Venäjän reiteille on nykyisin Flybe Finland, jolle Finnair on ulkoistanut useita Euroopan reittejä.

Lentoliikenneneuvottelut käydään jatkossa kaksi kertaa vuodessa.

Lue myös: