Swissport Finlandin ja Finnairin rahtipalveluyhteistyö jatkuu vuoden 2026 loppuun

FC_ULDtSwissport Finland Oy ja Finnair Cargo Oy ovat sopineet COOL Cargo -rahtipalveluita koskevan sopimuksen pidentämisestä vuoden 2026 loppuun asti. Aiempi sopimus oli voimassa maaliskuuhun 2024. Yhtiöiden sopima lisäaika sopimukseen tuo vakautta Swissport Finland Oy:n tulevaisuuden näkymiin.

"Jatkosopimus on yhtiölle merkittävä. Se vahvistaa jalansijaamme Helsinki-Vantaalla ja tarjoaa ennakoitavuutta pitkälle eteenpäin", kertoo Swissport Finlandin toimitusjohtaja Markus Vahtera.

Pitkittyneen koronapandemian myötä kaikki Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimivat yritykset ovat joutuneet sopeuttamaan toimintaansa huomattavasti.

FC_A350_COOL_1Swissport Finlandin COOL Cargo -palvelujen kehittymiselle erityisen tärkeää on lentoliikenteen volyymikehitys Kiinaan ja muualle Aasiaan. Swissportin Finnairille tuottamat COOL Cargo palvelut pitävät sisällään vienti- ja tuontirahdin purun ja lastauksen, vastaanoton ja luovutuksen COOL-terminaalissa sekä rahdin kuljettamisen asematasolla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. 

Finnair Cargo avasi vuonna 2018 Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen COOL Nordic Cargo Hub -rahtiterminaalin, jossa rahtiliiketoimintaa on uudistettu digitalisoinnin avulla.

"Olemme läpi pandemian pyrkineet toimimaan luotettavasti, turvallisesti ja laadukkaasti kaikissa olosuhteissa. Henkilöstömme kovan työn ansiosta olemme onnistuneet lunastamaan asiakkaiden luottamuksen, josta osoituksena on myös nyt solmittu sopimus", toteaa Vahtera.

Swissport Finland uskoo siihen, että se on jatkossakin merkittävä osa Helsinki-Vantaan lentoaseman toimivaa ja kilpailukykyistä ilmailuekosysteemiä.

Maahuolintapalveluja tarjoava Swissport Finland on kärsinyt merkittävästi koronaviruspandemian aikaisista vaikutuksista lentoliikenteelle. Swissportin ja Finnairin välinen laaja maahuolintasopimus päättyi maaliskuussa 2021. Tämä johti yhteistoimintamenettelyyn, jonka piirissä oli 950 henkilöä ja vähennystarve oli 700 henkilötyövuotta. Swissport Finland työllisti ennen pandemiaa noin 1400 henkilöä.

Lue myös: