Taitolentäjien MM-kisat Oripäässä sään armoilla - viikonloppuna lentonäytös

wgac1_turunlentokerhoPurjetaitolennon ehdoton kärki on kerääntynyt Oripään lentokentälle MM-kisoihin. Avajaiset vietettiin jo viime viikon torstaina, mutta sen jälkeen koneet ovat joutuneet odottelemaan maassa. Kisalentoja on onnistuttu tekemään vain lauantaina, koska sää ei ole suosinut tapahtumaa. Parempaa keliä kuitenkin odotetaan ja ensi viikonloppuna on luvassa myös lentonäytös.

16. FAI World Glider Aerobatic Championships 2013 -kilpailuhin 18.-27. heinäkuuta osallistuu viitisenkymmentä taitolentäjää 13:sta maasta. Sarjoja on kaksi, Advanced ja Unlimited.

wgac2_turunlentokerhoTurun Lentokerhon isännöimissä kisoissa kentällä on valmiina mainiot fasiliteetit alueella useasti järjestettyjen maatalousnäyttelyiden kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta. Säälle ei kuitenkaan voi mitään ja kisan ensipäivinä matalat pilvet ja sateet ovat pitkälti estäneet lennot.

Purjetaitolennossa ei korkeutta kerätä termiikeissä, vaan koneet hinataan suoraan kilpailusuorituksen aloituskorkeuteen. Lento tapahtuu taitolentoboksissa, jonka sivut ovat kilometrin pituisia.

Lauantai-iltana toiminta pyörähti käyntiin ja kahdeksan kisasuoritusta ehdittiin lentää ennen sadetta. Sunnuntaina neljäntenä kisapäivänä pilvet ja myös tuulet olivat esteenä. Maanantain kilpailulennot puolestaan peruttiin boksin voimakkaiden ylätuulien takia.

Loppuviikolla sää vaikuttaisi paranevan. Luvassa on myös Oripää Airshow 27. ja 28. heinäkuuta.

WGAC:n nettisivut

WGAC Facebookissa

Oripää Airshow'n nettisivu

Lue myös: