Thain A330 ulos kiitotieltä Bangkokissa

Thai_A330_Accident_1(päivittynyt) Thai Airwaysin Airbus A330 -matkustajakone HS-TEF on suistunut ulos kiitotieltä Bangkokin lentokentällä sunnuntai-iltana Suomen aikaa. Kiitotielle 19L laskeutunut kone päätyi nokkatelineen petettyä eturunkonsa ja osin moottoriensa varaan.

Sosiaalisessa mediassa julkaistujen kuvien perusteella A330-300-kone on evakuoitu vasemman kyljen liukujen kautta. Kaikki koneessa olleet 288 matkustajaa ja 13 miehistön jäsentä selvisivät kuitenkin onnettomuudesta hengissä. Ainoastaan 13 matkustajaa sai vähäisiä vammoja suistumisessa.

Thai_A330_Accident_2Matkustajien kertomusten mukaan lasku sujui normaalisti, mutta nokkatelineen osuttua maahan kone heilahti rajusti oikealle. Se pysähtyi päällystetyn alueen ulkopuolelle.

Koneen oikeanpuoleinen moottori savusi koneen pysähdyttyä, mutta pelastusyksiköt vaahdottivat sen. Thain mukaan neljätoista koneessa ollutta vietiin hoitoon savun hengittämisen tai muiden lievien vammojen takia.

Airbus oli lennolla TG679 Guangzhousta Kiinasta Suvarnabhumin kentälle. Tiedot onnettomuudesta ovat vielä alustavia. Syystä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Thai_A330_Accident_3HS-TEF:n sarjanumero on 66 ja se on valmistunut 18 vuotta sitten. Onnettomuuden jälkeen lentoyhtiön nimilogo Airbusin eturungossa peitettiin mustalla maalilla. Kuvia koneesta levisi kuitenkin sosiaaliseen mediaan välittömästi evakuoinnin jälkeen.

Thai Airwaysin lausunnon mukaan suistuminen kiitotieltä johtui koneen vikaantuneesta laskutelineestä. Yhtiön lausunnon mukaan oikeanpuoleisen päälaskutelineen läheisyydessä oli näkynyt kipinöintiä.

 

Kuvia tapauksesta: Facebook