UAV sotki Dubain lentoliikenteen - ongelmia ollut muuallakin

Dubai_ATC_1Miehittämättömän ilma-aluksen luvaton lennättäminen sotki Dubain kansainvälisen lentokentän liikennettä lähes tunnin ajan perjantaina 24. tammikuuta. Miehittämättömien ilma-alusten lennättäminen ilman ennakkolupaa on kiellettyä Dubaissa. Tapahtumasta kertoi valtiollinen uutistoimisto Emirates News Agency (WAM).

Luvaton UAV (unmanned aerial vehicle) keskeytti kansainvälisen lentokentän operaatiot 55 minuutiksi perjantai-iltapäivällä kello 15.00. Saapuvat lennot ohjattiin läheiselle Al Maktoumin lentokentälle.

"Tälläiset vastuuttomat toimet voivat johtaa vakaviin seurauksiin, sillä UAV: t luovat uhan lentoliikenteen ja matkustajien turvallisuudelle", kommentoi Dubain siviili-ilmailuhallinnon DCAA:n johtaja Mohammed Abdulla Ahli WAM:lle.

DCAA:n johtaja muistutti myös, että lentoliikenteen turvallisuuden vaarantaminen johtaa myös lakitoimiin. Myös Dubain poliisi muistuttaa lakien ja asetusten noudattamisesta UAV-laitteiden kanssa. Miehittämättömän ilma-aluksen ja lentokoneen törmääminen voi johtaa esim. moottorivaurioon tai vielä vakavampiin seurauksiin.

WAM: Air Traffic in Dubai halts for nearly hour due to use of UAV in air space of planes

Lue myös: