Ulkoministeriön 4M-kirjeenvaihtajat bloggaavat matkustusturvallisuudesta

UM_Maailma_2Ulkoministeriö ja Madventures päästävät reppureissaajat ääneen. Sanavalmiit Madventures-kirjeenvaihtajat raportoivat suurkaupungeista, viidakoista ja turistikohteista. Tietoa maailmalta jakaa kaksikymmentä kirjeenvaihtajaa.

Blogeissa ja videoblogeissa kerrotaan muun muassa Euroopan suurkaupunkien ja Amerikan mantereen turvallisuudesta, pienten lasten kanssa matkustamisesta, poliittisesti aroista matkustuskohteista, jalkapalloturismista ja autolla reissaamisesta unohtamatta valmismatkalaisia.

”Haluamme tavoittaa erityisesti omatoimimatkaajat ja muistuttaa matkavakuutuksesta, matkustustiedotteesta, matkustusilmoituksesta ja matkustusasiakirjoista – matkustusturvallisuuden 4M:stä. Matkailijoiden ääni kuuluu suoraan sieltä, missä tapahtuu ja kokeneet matkailijat voivat jakaa toisilleen neuvoja kiperissä tilanteissa”, hanketta ulkoministeriön viestintäosastolla koordinoiva Ritva Naumanen kertoo.

Yli kolmannes suomalaisista omatoimimatkailijoista matkustaa edelleen ilman matkavakuutusta. Matkustusilmoituksen yli kymmenestä miljoonasta suomalaismatkaajasta tekee noin 50 000.

Ulkoministeriön neljän M-kirjaimen muistisäännön takana ovat matkustustiedote, matkustusilmoitus, matkavakuutus ja matkustusasiakirja.

"Hienoa, että ulkoministeriö tarjoaa kasvavalle reissukansalle alustan, jossa voi jakaa omia kokemuksiaan ja vinkkejä maailmalta. Näin 4M-teemat konkretisoituvat ajankohtaisella tavalla ja välittyvät hauskassa vertaishengessä", iloitsee Phuong Chu Suominen Madventuresia tuottavasta Gimmeyawallet tuotantoyhtiöstä.

Juttusarjan ensimmäisen videoblogin Ecuadorin salaiselta hiekkarannalta lähettänyt Juho Karjalainen on sisäistänyt reissuillaan neljän ”ämmän” tarpeellisuuden ja havainnollistaa katugallupilla Väli-Amerikassa, kuinka moni on ottanut matkavakuutuksen. Juho kertoo lähteneensä maailmalle paremman ilmaston perässä ja kannustaa kaikkia näkemään ja kokemaan elämää Suomen ulkopuolella.

4M-kirjeenvaihtajiksi haki noin kaksisataa reissussa olevaa suomalaista. Mukaan valittiin kaksikymmentä kirjeenvaihtajaa. Blogeja julkaistaan vuoden loppuun saakka www.matkustusturvallisuus.fi –sivustolla.

UM: Maailma yllättää -karttapalvelu

UM: Matkustusturvallisuus.fi

UM: Matkustusilmoitus.fi

UM: Nettikonsuli

Lue myös: