Turvallisen matkustamisen kolme M:ää - uusi verkkosivusto avautui

matkustusturvallisuus_1Ulkoministeriö ja Madventuresin Riku Rantala ja Tuomas Milonoff kertovat turvallisesta matkustamisesta uudella verkkosivustolla. Tärkeimmät muistettavat asiat löytyvät kolmen M-kirjaimen takaa.

Sivuston mukaan kolme tärkeintä asiaa ovat  ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet, riskialueille matkustavan tekemät matkustusilmoitukset ja omatoimisesti tehtävät matkavakuutukset.

Matkustustiedotteet ovat ulkoministeriön antamia maakohtaisia matkaturvallisuuteen liittyviä tiedotteita. Niitä julkaistaan lähes 200 maasta, joissa Suomi on edustautunut tai joista edustustot muuten pystyvät hankkimaan luotettavaa tietoa.

Viimeisimmät matkustustiedotteet ulkoministeriö on julkaissut 13. tammikuuta Guyanaan, Surinamiin, Brasiliaan ja 12. tammikuuta Thaimaahan.

Matkustusilmoituksia tehdään Suomessa vuosittain vain muutama kymmenen tuhatta  vaikka matkoja tehdään lähes 10 miljoonaa. Matkustusilmoitus tarkoittaa omien henkilötietojen ja matkan aikana voimassa olevien yhteystietojen jakamista ulkoministeriölle.

Matkavakuutus ei välttämättä ole oikea säästökohde. Ministeriön mukaan jopa 30 prosenttia matkaajista säästää matkavakuutuksista. Kuitenkin ambulanssilento Espanjasta Suomeen maksaa noin 30 000 euroa. Valtio ei maksa kuljetusta muistuttaa ulkoministeriö.

 www.matkustusturvallisuus.fi