Wizz Air avaa Belgrad-Turku -reitin heinäkuussa 2020

WizzairUnkarilainen halpalentoyhtiö Wizz Air laajentaa reittiverkostoaan ja aloittaa heinäkuussa 2020 lennot Belgradista Turkuun. Lentoja on tarjolla kahdesti viikossa. Kyseessä on jo toinen Wizz Airin reittiavaus Turusta heinäkuun aikana. Aiemmin yhtiö ilmoitti avaavansa yhteyden Larnacaan.
 
Wizz Air aloittaa suorat lennot Serbian pääkaupungista Belgradista Turkuun 17. heinäkuuta 2020. Lippujen myynti alkoi 16. kesäkuuta. Lentoja on tarjolla kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.
 
"Turun kaupungin kannalta on hienoa saada uusi reittiavaus vahvistamaan Turun lentoaseman reittitarjontaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Tämä luo uskoa maailman ja matkustamisen avautumisesta", sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Turun kansainvälinen lentoliikenne avautuu asteittain samalla kun kansallisia rajoituksia puretaan.

"Yhteiskunnan vaiheittain avutuessa olisi erityisen tärkeää, että elinkeinoelämän edustajat ja matkailijat ymmärtäisivät suosia Turun mutkattomia yhteyksiä Helsinki-Vantaalle pendelöinnin sijasta", painottaa Kirkkola.

 Wizz Air ilmoitti aiemmin kesäkuussa avaavansa reitin myös Kyproksen Larnacasta Turkuun.

Wizz Air on lentänyt Turkuun jo pidemmän aikaa. Yhtiön reittiverkostossa Turku yhdistyy Wizz Airin normaalissa reittiverkostossa Gdanskiin, Kaunasiin, Krakovaan ja Skopjeen. Vuonna 2020 Turusta on otettu avattavaksi myös reitti Varsovaan. Aiemmin Wizz Air lensi Turusta myös Lontoon Lutoniin.

Wizz Air on unkarilainen halpalentoyhtiö, jolla on liikenteen solmukohdat jo 28 lentokentällä Euroopassa. Niistä se operoi reilun 120 lentokoneen laivastolla 710 reittiä kaikkiaan 45 eri maahan. Vuosittain halpalentoyhtiön siivillä lentää noin 40 miljoonaa matkustajaa.

Päivitys kello 18.11: poistettu Kutais kohdelistalta.

Lue myös: