Yhdysvaltain uusien VC-25B Air Force One -koneiden väritys on päätetty - moderni vaaleansininen sävy

VC25B_1Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on valinnut maalauskaavion uusille Air Force One -koneille. Boeing 747-8I -laajarunkoneista muokattavat kaksi VC-25B -konetta tulevat seuraamaan värityskaavion osalta aiempia VC-25A -koneita.

Uudet VC-25B -koneet ovat suurempia kuin aiemmat VC-25A-koneet ja värityksen osalta niissä on kolme suurempaa eroa. Uusien koneiden vaaleansinisen sävy on aiempaa syvempi. Sen lisäksi uusien koneiden moottorien väritys on myös tummempaa sinistä. Viimeinen muutos on kiillotettujen metallipintojen puuttuminen, joka johtuu modernien lentokoneiden materiaaliratkaisuista. Kokonaisuutta on myös modernisoitu muutoinkin.

Alkuperäisen vaaleansinisen värityksen takana on suunnittelija Raymond Loewy, joka kehitti sen vuonna 1962 presidentti John F. Kennedylle.

VC25B_2Aiemmin vuonna 2019 uusia koneita kaavailtiin maalattavan punaisella, valkoisella ja sinisellä värillä. Kyseessä oli presidentti Trumpin ehdotus. Tutkimuksissa kuitenkin selvisi, että tummansininen väri olisi vaatinut FAA:lta saatavia uusia hyväksyntöjä lämpenemisen osalta.

Ensimmmäinen uusi VC-25B on määrä toimittaa Yhdysvaltain ilmavoimille vuonna 2027 ja toinen koneyksilö vuonna 2028. Ilmavoimat ylläpitää lähtövalmiutta VC-25A -koneilla, kunnes uudet koneet on toimitettu. MH

Lue myös: