Aeroflotin Sukhoi SuperJet -koneen lennontallentimet löydetty - kuolleiden määrä nyt 41 (video)

SU1492_komissiokuva_4Sunnuntai-iltana 5. toukokuuta Moskovassa tapahtuneen Aeroflotin epäonnistunutta laskua seuranneissa tapahtumissa kuoli vahvistettujen tietojen mukaan 41 ihmistä. Viisi ihmistä on Venäjän hätätilanneministeriön mukaan edelleen sairaalahoidossa. Turmakoneen lennontallentimet on löydetty ja ne ovat tutkintakomission hallussa.

Aeroflotin lento SU1492 nousi ilmaan Moskovan Šeremetjevon lentokentältä sunnuntaina kello 18.02 Suomen aikaa määränpäänään Murmansk. Alkunousun jälkeen ohjaajat päättivät palata teknisten ongelmien takia takaisin Moskovaan. Sukhoi SuperJet SSJ100 -koneen lasku epäonnistui kello 18.30 Suomen aikaa.

SU1492_komissiokuva_3Kone pomppasi ensimmäisen kosketuksen jälkeen takaisin ilmaan ja rysähti pitkän ilmalennon jälkeen voimalla kiitotien pintaa. Laskutelineet pettivät alta ja kone syttyi tulee.

Lennolla oli 73 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Koneesta evakuoitui onnistuneesti kaikkiaan 37 ihmistä, joista siis neljä oli miehistön jäseniä.

Tutkintakomissio on vahvistanut, että turmassa menehtyi 40 matkustajaa ja yksi miehistön jäsen. Sairaalahoidossa on yhä viisi ihmistä, joiden tilaa ei ole kommentoitu. Kone tuhoutui palossa täysin takarungon osalta.

SU1492_komissiokuva_1Kaikkien 41 yhden menehtyneen jäänteet on komission mukaan löydetty koneesta. Edessä on merkittävä työ ihmisten tunnistamiseksi. Alustavien tietojen mukaan suuri osa matkustajista olisi menehtynyt palokaasuihin, kertoo uutistoimisto TASS:n lähde.

Tapahtumaa tutkimaan perustettu komissio on jo kuullut koneessa olleita sekä silminnäkijöitä lentokentällä ja lentoyhtiön edustajia. Komissio on myös tutustunut koneen tekniseen dokumentaatioon.

SU1492_komissiokuva2Tutkintakomissio selvittää eri vaihtoehtoja, jotka johtivat lentoturmaan. Tutkinnan kohteena ovat mm. sääolosuhteet, koneen tekninen toiminta ja miehistön koulutus. Koneeseen kerrotaan iskeneen salaman, joka olisi rikkonut koneen järjestelmiä. Myös kiitotie ja sen vauriot tutkitaan.

Valvontakameroiden kuvamateriaalit on luonnollisesti kerätty talteen. Lentokoneen polttoaineesta on otettu näytteet ja ne analysoidaan laboratoriossa. Myös koneen lennontallentimet on poistettu koneesta ja ne ovat komission hallussa.

Tutkintakomission julkaisemaan videomateriaalia SuperJet-koneen turmapaikalta

 

Lue myös laaja uutisemme Aeroflotin SSJ100 -koneen turmasta: