Aerosucren Boeing 727-200 tuhoutui Kolumbiassa - 11 menetettyä konetta 47 vuodessa

Aerosucre-yhtiön Boeing 727 -rahtikone (HK4544) on syöksynyt maahan Kolumbiassa epäonnistuneen lentoonlähdön jälkeen. Ilmeisesti viidestä koneessa olleesta kaksi on selviytynyt hengissä. Boeingin nousukiito meni pitkäksi mutta kone pääsi ilmaan. Kierreltyään matalalla se syöksyi maahan.

Tapauksesta kuvattujen videoiden (alla) perusteella kolmimoottorinen Boeing 727 yritti nousta Puerto Carrenon lentokentältä lennolle kohti Bogotaa. Se ei päässyt ilmaan kiitotieltä vaan meni pitkäksi. Kone meni läpi kenttäalueen aidasta ja ylitti sen ulkopuolella kulkevan tien keskeltä nousua seuraamaan kerääntyneiden katsojia.

Boeing pääsi kuitenkin ilmaan. Videolla sen nähdään jyrkässä kaarrossa erittäin matalalla. Siitä kone syöksyi maahan ja syttyi tulipalloksi.

Flightin mukaan HK4544 valmistui vuonna 1975 ja lensi matkustajakäytössä Air Jamaicalla. Vuonna 1997 se muutettiin rahtikoneeksi.

Aviation Safety Networkin tilastojen mukaan kyseessä on Aerosucren yhdestoista koneen menetys sen 47 toimintavuoden aikana. Nyt tuhoutunut 727 oli jo neljäs konetyypin turma yhtiössä.

Viimeisin tapahtui reilut kymmenen vuotta sitten marraskuussa 2006. Aerosucren turmissa on menehtynyt yhteensä 30 ihmistä.

Video lentoonlähdöstä

Video lentoonlähdöstä ja maahansyöksystä

Video Aerosucren "normaalista" lentoonlähdöstä lokakuussa


 

Päivitys 14.50: Lisätty tietoja Aerosucren turmahistoriasta.