LASER Aéro Colombian Douglas DC-3 tuhoutui - kyydissä mahdollisesti 12 ihmistä

LASER Aéro Colombian (Laser Aereo) Douglas DC-3 (C-47, HK-2494) -matkustajakone tuhoutui Kolumbiassa lauantaiaamupäivällä 9. maaliskuuta. Alustavien tietojen mukaan turmassa menehtyi 12 ihmistä.

Kolumbian ilmailuviranomainen Aeronautica Civil kertoo onnettomuuden tapahtuneen lauantaiaamupäivällä noin kello 10.40. Turmakone oli matkalla San Jose del Guaviaresta Villacencioon, joka sijaitsee Bogotan kaakkoispuolella.

Kone putosi maastoon matkalentovaiheessa ja tuhoutui eturungon ja siipien osalta kokonaan. Kukaan ei selvinnyt hengissä turmasta. Viranomaiset selvittävät koneessa olleiden määrää, joka on mahdollisesti kolmen hengen miehistö ja kahdeksan tai yhdeksän matkustajaa. Kuva turmapaikalta.

Onnettomuudessa tuhoutunut TC-47B-DK -kone oli valmistunut vuonna 1945 ja sen ensimmäinen käyttäjä oli Yhdysvaltain Armeijan Ilmavoimat (USAAF). Eri vaiheiden jälkeen turmakone tuli Kolumbiaan vuonna 1980. LASER Aéro Colombia on lentänyt koneella lokakuusta 2015 lähtien. Villavicencio on Laser Aeron kotipaikka. Yhtiö on perustettu vuonna 2009.

LASER Aéro Colombialle on sattunut turma DC-3 -koneella aiemminkin. Vuonna 2010 toinen koneyksilö suistui laskussa ulos kiitotieltä ja vaurioitui merkittävästi.

Edellinen Douglas DC-3 -koneilla sattunut turma tapahtui tammikuussa 2019 Yhdysvaltain Ohiossa.

 Douglas DC-3 oli aikanaan erittäin suosittu konetyyppi. Niitä lentää edelleen ympäri maailmaa. Suomessa DC-yhdistys lentää kesäisin Finnairin ja Ilmavoimien entisellä DC-3 -koneella.