Air Leap sai luvat kuntoon ja aloitti lennot Maarianhaminasta Tukholmaan ja Turkuun

AirLEAPAir Leap aloitti lennot Tukholman ja Maarianhaminan  sekä Turun välillä omilla koneillaan maanantaina 22. lokakuuta 2018. NextJetin toukokuisen konkurssin jälkeen Air Leap kertoi kesäkuussa 2018 aloittavansa lennot reitillä, kun lupa-asiat saadaan kuntoon.

Lentoliikenne Tukholman ja Maarianhaminan välillä käynnistyi uudelleen 11. kesäkuuta tanskalaisen DAT:n operoimana. Reitillä on nähty tämän jälkeen useita operaattoreita, mutta nyt sitä lentää lupauksensa mukaisesti Air Leap.

Tukholman Arlandan ja Maarianhaminan välillä lentoja on tähän mennessä operoinut DAT:n lisäksi hollantilainen AIS Airlines, slovenialainen Lipican Aer ja virolainen NyxAir. Alussa reittiä lennettiin noin parin viikon verran suuremmilla ATR 72 ja ATR 42 -koneilla. Sen jälkeen reitillä on nähty pienempi 19-paikkainen British Aerospace Jetstream 32 -kone sekä myös Saab 340-koneita. Osa edellisistä operattoreista lensi myös Maarianhaminan ja Turun välillä.

Air Leapin (Air Large European Aviation Project AB) luvissa on nyt kolme 33-paikkaista Saab 340 -potkuriturbiinikonetta. Yhtiö sai luvat Ruotsin ilmailuviranomaiselta Transportstyrelseniltä perjantaina 19. lokakuuta.

Air Leapin omalla koneella lennettävä avauslennon oli määrä nousta ilmaan Maarianhamista kohti Tukholmaa aikataulun mukaan maanantaina 22. lokakuuta kello 06.40. Air Leap aloittaa lennot Saab 340 -koneellaan maanantaina myös Maarianhaminasta Turkuun ja takaisin.

Avauslennolla nähtiin NextJetinkin aiemmin käyttämä Saab 340 -kone (SE-KXI), joka saapui Maarianhaminaan jo sunnuntai-iltana 21. lokakuuta. Myös yhtiön kaksi muuta konetta ovat NextJetin entisiä (SE-LJS ja SE-LJT).

Air Leap on tuore alueellinen lentoyhtiö, joka on aiemmin operoinut NextMove -nimellä Norjassa reittiä Ørlandin ja Oslon välillä. Toiminnan laajentuessa Ruotsiin nimeksi vaihtuu LEAP. Yhtiön omistaa norjalainen Olsen Gruppen AS.

Lue myös: